Smjena na vrhu

Boris Galić nakon 16 godina odlazi s mjesta šefa Uprave Allianz osiguranja

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

15.4.2019. u 12:56

AUTOR:

  • Marina Klepo

OBJAVLJENO:

15.4.2019. u 12:56

Zagreb, 180315.
Heinzelova ulica.
Boris Galic, predsjednik uprave Allianz osiguranja.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš/ Cropix / CROPIX

Boris Galić, dosadašnji predsjednik uprave Allianz osiguranja

Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz osiguranja, odlazi s te funkcije nakon 16 godina koje je provedenih na čelu tog osiguravajućeg društva. Kandidat za njegovog zamjenika je Daniel Matić koji dolazi s mjesta direktora za aktuarske poslove životnih osiguranja u Allianz SE-u. Izgledni budući predsjednik Uprave u Allianzu je proveo 17 godina, a kako su izvijestili iz tog društva, novu će dužnosti preuzeti nakon pribavljanja potrebnih odobrenja regulatora.

Razlog ove smjene na čelu drugog po veličini osiguravajućeg društva nije poznat, ali u Allianzu su vrlo zadovoljni Galićevim rezultatima. Izvijestili su kako je Galić vodio proces osnivanja Allianz osiguranja na hrvatskom tržištu i od samog početka rada upravljao poslovanjem društva te da je pod njegovim vodstvom postalo drugi najveći osiguravatelj na tržištu i vodeće osiguravajuće društvo na tržištu životnog osiguranja.

- Zahvalni smo na velikom doprinosu koji je Boris Galić dao Allianzu u proteklih 16 godina. Može se ponositi rezultatima koje je postigao s cijelim svojim timom u tržišnim uvjetima koji često nisu bili pogodni. Cijenimo sve što je učinio za društvo i želimo mu isti uspjeh u novoj ulozi, kazao je Petros Papanikolaou, predsjednik uprave Allianza za regiju srednje i istočne Europe.

Daniel Matić profesionalnu karijeru započeo je 2002. godine u Allianz reosiguranju za životne i zdravstvene proizvode, a 2006. prelazi na aktuarsku funkciju u Allianzu SE. Na oba položaja, ističu u Allianzu, susreo se s raznolikim aktuarskim temama i brojnim tržištima osiguranja, uključujući regiju srednje i istočne Europe. Potom se 2008. godine pridružio društvu za osiguravateljsko savjetovanje Willis Towers Watson, gdje je proveo više od osam godina prije nego se ponovno pridružio Allianzu SE.

Allianz

Daniel Matić bi trebao postati novi šef Uprave Allianz osiguranja

 

Kao voditelj tima aktuara u Allianz grupi, bio je odgovoran za upravljanje novim poslovnim kapitalom i odobrenja životnih i zdravstvenih proizvoda u nekoliko zemalja i regija u kojima posluje Allianz: - Daniel Matić iskusan je menadžer s uspješnim rezultatima u Allianzu SE-u. Zadovoljni smo što upravo on preuzima poziciju predsjednika Uprave Allianza Zagreb i uvjereni da će pod njegovim vodstvom društvo nastaviti rasti i jačati svoj položaj na tržištu, kazao je Papanikolaou.