Transparentnost financija

Ante Žigman postao je član Povjerenstva za posredovanje EIOPA-e: 'Ovo je veliko priznanje'

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

21.1.2019. u 9:55

AUTOR:

  • Iva Grubiša

OBJAVLJENO:

21.1.2019. u 9:55

Zagreb, 051218.
HANFA, Ulica Franje Rackoga.
Ante Zigman, predsjednik Upravnog vijeca Hanfe.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / CROPIX

Ante žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe

Ante Žigman, predsjednik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) izabran je za člana Povjerenstva za posredovanje Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA).

Riječ je o neovisnom tijelu Europske unije i dijelu Europskog sustava financijskih nadzornih tijela čija je zadaća doprinositi stabilnosti financijskog sustava EU-a kroz osiguranje integriteta, transparentnosti, učinkovitosti i urednog djelovanja financijskih tržišta te kroz povećanje zaštite osiguranika, članova mirovinskih programa i korisnika mirovina.

- Vjerujem da je ovo imenovanje veliko priznanje ne samo HANFA-i, nego i Hrvatskoj koja je prepoznata kao ravnopravan i stručan partner na europskoj razini koji može kvalitetno doprinijeti ostvarivanju učinkovitog i nepristranog posredovanja između nacionalnih nadležnih tijela, a što je ključno za provedbu kvalitetnih zajedničkih regulatornih i nadzornih standarda i praksi na razini EU-a - poručio je ovim povodom novopečeni član Povjerenstva Ante Žigman.

Uloga EIOPA-inog Povjerenstva za posredovanje je da na nepristran način posreduje u rješavanju sporova između nacionalnih nadležnih tijela.

Inače, Povjerenstvo za posredovanje sastoji se od predsjednika EIOPA-e koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva, dva člana te četiri zamjenika. Članove povjerenstva i njihove zamjenike imenuje Odbor nadzornih tijela EIOPA-e na rok od dvije godine, s mogućnošću jednog reizbora.