Razmjena znanja

Američki studenti posjetili domaću tvrtku Inceptum i učili o njihovim IT rješenjima

Inceptumovi stručnjaci u predavanju su se posebno osvrnuli na proces stvaranja i pružanja softverskih rješenja
Tim Inceptuma sa studentima iz SAD-a
 Inceptum

Studenti prestižnog američkog Sveučilišta Teksas u Austinu, McCombs School of Business, posjetili su domaću softversku kompaniju Inceptum s ciljem upoznavanja kompanija iz različitih segmenata industrije te učenja o globalnom biznisu.

Predavanja o Inceptumu studentima su održali Željko Lukač, glavni izvršni direktor, Domagoj Mikac, tehnički direktor te Dejan Sablić, član uprave za marketing i prodaju, posebno se osvrnuvši na proces stvaranja i pružanja softverskih rješenja, proizvoda i usluga.

- Neki od najznačajnijih rješenja i proizvoda iz portfelja Inceptuma su Sustav za upravljanje terenskim radnicima (FSM), Sustav za upravljanje IP adresnim prostorom (IPAM), Sustav za nadzor i upravljanje ICT infrastrukturom (UMBOSS), Sustavi za digitalizaciju (digitalnu transformaciju) poslovnih procesa poduzeća te IoT platforma koja se već sada primjenjuje u SmartCity, SmartHome i SmartMetering projektima diljem svijeta - istaknuo je izvršni direktor Lukač.

U raspravi koja je uslijedila nakon predavanja američki su studenti pokazali velik interes za dosadašnji uspjeh kompanije, ali i budućnost, planove i izazove koji su pred njima.

- Naši gosti, studenti Sveučilišta Teksas, su bili posebno oduševljeni i puni pitanja vezanih uz naš FSM proizvod i njegovu primjenu u Fast Moving Consumer Goods industriji. Čak su nam davali ideje oko daljnje primjene i mogućnostima korištenja tog proizvoda - dodao je Lukač.

Susret domaćih i američkih kolega, kako navode u Inceptumu, pozitivan je primjer, kako jedna domaća kompanija svoja znanja može prenijeti inozemnim kolegama. Zanimljivo je i da je Željko Lukač i sam završio studij poslovnog upravljanja na ovom teksaškom sveučilištu, a njegovo je iskustvo studiranja u Americi više nego pozitivno pa i danas onima koji imaju želje i mogućnosti preporučuje da se odvaže na studij u inozemstvu.

- Uz sjajne uvjete studiranja i puno više interakcije sa stvarnim poslovnim okruženjem, a ne učenje napamet ponekad bespotrebnih činjenica, poželjno je da naši mladi steknu iskustvo rada i života van Hrvatske kako bi jednog dana pomogli u stvaranju boljeg ozračja i okruženja. Studirati i raditi jedan period života van Hrvatske je sjajno, međutim nigdje nije lijepo živjeti i raditi kao što je u Hrvatskoj - zaključio je ipak Lukač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:41