Preuzeo palicu

Adam Mosseri nakon 10 godina u Facebooku imenovan prvim čovjekom Instagrama

Suosnivači Systrom i Krieger objavili su kako su oduševljeni Mosserijevim imenovanjem
Adam Mosseri, izvršni direktor Instagrama
 Beck Diefenbach / REUTERS

Adam Mosseri, Facebookov veteran s 10 godina iskustva, imenovan je novim izvršnim direktorom Instagrama, a naslijedit će Kevina Systroma i Mikea Kriegera koji su prošli tjedan iznenada objavili svoje povlačenje iz kompanije koju su osnovali.

Mosseri je karijeru započeo u startupu TokBox, Facebooku se pridružio 2008. godine kao dizajner, a kasnije je bio pri samom vrhu u njihovom News Feed odjelu, piše TechCrunch. Na novu poziciju dolazi s mjesta potpredsjednika proizvoda u Instagramu.

Suosnivači Systrom i Krieger objavili su u priopćenju za medije kako su oduševljeni Mosserijevim imenovanjem.

- Ima snažnu pozadinu u dizajnu, fokusiran je na jednostavnost, a istovremeno detaljno razumije važnost zajednice. To su vrijednosti i principi koji su za Instagram bili esencijalni od prvog dana i veselimo se što će ih Adam prenositi i dalje - naveli su.

Mosseri je, objavio je The Verge, najlogičniji izbor za Systromova nasljednika, s obzirom na dugogodišnje iskustvo rada za najveću društvenu mrežu na svijetu, kao i činjenicu da se Facebook sve više oslanja na Instagram kao mjesto za svoju mlađu publiku, za oglašavanje te kao kanal na kojem se isprepliću javna i privatna komunikacija.

Šuška se da bi njegov dolazak Marku Zuckerbergu, prvom čovjeku Facebooka, u čijem je vlasništvu i Instagram, mogao olakšati kontrolu nad smjerom u kojem će popularna platforma za dijeljenje fotografija krenuti, kao i nad njezinom integracijom s matičnom kompanijom.

Upravo je uplitanje Facebooka u rad Instagrama, koji je od akvizicije 2012. godine do sad uglavnom poslovao prilično autonomno, navodno bio jedan od glavnih kamena spoticanja između Zuckerberga i suosnivača Instagrama.

- Za nas je najvažnija stvar da zadržimo našu zajednicu, sve vas, u fokusu svega što Instagram radi. Vjerujemo da će Adam zadržati te vrijednosti - poručuju Systrom i Krieger.

Kako piše The Verge, ostaje otvoreno pitanje muči li ih možda pitanje privatnosti i zaštite osobnih podataka, što je svojedobno bio razlog odlaska osnivača WhatsAppa Jana Kouma i Briana Actona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:45