Gebrüder Weiss

Tvrtka Gebrüder Weiss gradi novi logistički centar u Svetoj Nedelji

Dovršetak investicija u vrijednosti oko 17 milijuna eura planiran je do kraja 2019. godine

Međunarodna tvrtka za prijevoz i logistiku Gebrüder Weiss ulaže oko 17 milijuna eura u izgradnju modernog logističkog terminala u Svetoj Nedelji smještenoj zapadno od Zagreba. Nova lokacija zamijenit će postojeću lokaciju u zagrebačkom Jankomiru, a očekivano dovršenje je do kraja 2019. godine. „Na raspolaganju ćemo imati oko 18.000 kvadratnih metara logističkog prostora. To je gotovo tri puta više nego što imamo sada i to je naš odgovor na značajno povećanje narudžbi u domaćem i međunarodnom prometu roba. Osim toga, ovim značajnim proširenjem potvrđujemo posvećenost poboljšanju naših logističkih usluga u budućnosti“, kaže Barbara Bujačić, direktorica tvrtke Gebrüder Weiss Hrvatska. Novo će skladište među ostalim imati i ADR skladište za opasnu i posebno osjetljivu robu.

E-trgovina kao pokretač rasta

Prema riječima gospođe Bujačić, rastuće tržište e-trgovine, koje je dovelo do sve veće potražnje za skladišnom logistikom i uslugama dostave na kućnu adresu, ključni je pokretač rasta. „Želimo unaprjeđivati naše znanje posebice u ovom području.“ Od 2012. godine tvrtka Gebrüder Weiss u Hrvatskoj nudi isporuku proizvoda naručenih putem interneta krajnjim kupcima. Poznati trgovci na malo koji posluju putem interneta već koriste ovu uslugu.

Uspješan razvoj od ulaska na tržište

Izgradnja novog logističkog centra u Svetoj Nedelji nastavak je pozitivnih trendova u tvrtki Gebrüder Weiss Hrvatska koja je s radom počela 2000. godine kao mala špediterska tvrtka. Danas nudi čitav niz logističkih usluga i među svoje klijente ubraja poznate tvrtke iz područja industrije visoke tehnologije, automobilske industrije, industrije robe široke potrošnje i kemijske industrije.

O tvrtki Gebrüder Weiss

S oko 7.000 djelatnika, 150 vlastitih lokacija i trenutnim godišnjim prometom od 1,55 milijardi eura (2017.), tvrtka Gebrüder Weiss ubraja se među vodeća transportna i logistička poduzeća u Europi. Pod okriljem društva Gebrüder Weiss Holding AG sa sjedištem u austrijskom Lauterachu, tvrtka uz glavna područja poslovanja, kao što su kopneni transport, zračni i pomorski prijevoz i logistika, obuhvaća i niz učinkovitih specijalnih rješenja i tvrtki kćeri. Među njima su i logističko savjetovanje x|vise, tectraxx (specijalist za tvrtke koje se bave visokom tehnologijom), dicall (komunikacijska rješenja, istraživanje tržišta, osposobljavanje), Rail Cargo (željeznički prijevoz) i tvrtku za dostavu paketa GWP, koja je član društva u austrijskom DPD-u. Ovakav sklop omogućuje brzu i fleksibilnu reakciju na potrebe klijenata. Uz mnoštvo ekoloških, ekonomskih i socijalnih mjera ova obiteljska tvrtka, čija povijest u transportnoj branši seže unatrag više od 500 godina, danas je i predvodnik u pogledu održivog gospodarenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:47