Madrid računa s zaradom

Finale u Madridu: Ukupno će se popiti milijun litara pive, a svaki Englez ostavit će 300 €

U najluskuznijim madridskim hotelima cijene su zbog finala skočile i do 5000 eura
Engleski navijači okupirali Madrid prije početka finala
 REUTERS/Juan Medina / Javier Barbancho

Madridske vlasti i tamošnja turistička zajednica očekuje dolazak oko 70 tisuća Engleza na današnje finale nogometne Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama uz pripadajuću zaradu gradskih hotela, kafića i restorana od oko 60 milijuna eura.

REUTERS/Juan Medina
Fanovi se skupljaju u Madridu prije početka finala

Spomenute procjene prenosi španjolska državna televizija Rtve, dodajući kako bi neizravno Madrid od današnjeg finala Lige prvaka mogao uprihoditi dodatnih 60 milijuna, odnosno ukupno 120 milijuna eura. Dodaje se i procjena Uprave madridskog Atletica, na čijem se stadionu Wanda Metropolitano igra današnje finale, kako bi u glavni grad Španjolske moglo pristići oko 100 tisuća gostiju zbog utakmice.

- Finale Liga prvaka i naši gosti poslati će sliku Madrida kao sigurnog, modernog i udobnog grada s veličanstvenom infrastrukturom u svakom pogledu – komentirao je potpredsjednik Poslovne konfederacije Madrida Francisco Aranda.

REUTERS/Juan Medina
Engleski navijači okupirali Madrid prije početka finala

Španjolska državna televizija navodi kako je u slobodnu prodaju navijačima Liverpoola i Tottenhama za sraz njihovih ljubimaca stavljeno 34 tisuće od 65 tisuća ukupnog kapaciteta sjedalica na stadionu Atletica, zaključujući kako će veliki broj Engleza stići u Madrid iako nemaju ulaznicu za utakmicu.

Povodom finala Lige prvaka oglasila se udruga madridskih hotelijera s informacijom da je popunjenost hotela u gradu oko 95 posto te da cijene kako se bliži utakmica rastu. U stadionu najbližim hotelima noćenje se, prema istome izvoru, kreće oko 900 eura, a u najluskuznijim madridskim hotelima cijene su skočile i do 5000 eura za noćenje.

Madridski hotelijeri kažu kako se Englezima i drugim gostima koji će pohoditi grad zbog večerašnje utakmice nudi čitav niz alternativnih smještaja, poput čitavih stanova, apartmana, soba, ali i kreveta te čak i madraca na napuhavanje s pripadajućim prostorom u stanovima i kućama. Televizija Rtve navodi kako je, među ostalim, oglašeno noćenje u sobi s madracem za napuhavanje u blizini Wanda Metropolitana za 1200 eura.

REUTERS / Javier Barbancho
Engleski navijači okupirali Madrid prije početka finala

Španjolski mediji prenose očekivanja madridskih ugostitelja kako engleski navijači u prosjeku dnevno troše oko 300 eura na hranu i piće. Već se barata i procjenama da će navijači Liverpoola i Tottenhama 'slistiti' oko milijun litara piva u madridskim kafićima prije i nakon utakmice.

Kada su u pitanju dodatni troškovi madridskih i španjolskih snaga reda i sigurnosti zbog dolaska velikog broja engleskih navijača, Rtve prenosi najavu da će na poprištu finala Lige prvaka biti oko 4700 policajaca i drugih pripadnika osiguranja, bez izračuna koliko će takav sigurnosni angažman dodatno koštati organizatore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:49