ERICSSON N. TESLA

Utjecaj ICT tehnologije na posao i život ljudi: Suradnja i znanje omogućuju kvalittniju budućnost

Naši su stručnjaci globalno priznati i na toj razini sudjeluju u razvoju i implementaciji 5G, najnovije generacije mobilnih tehnologija
Gordana Kovačević
 Dragan Matic/Cropix

Stalne tehnološke promjene u području telekomunikacija koje su u zadnjih sedamdesetak godina jurile prema aktualnoj “proizvodnji znanja” preživjeli su samo najuspješniji. Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Ericsson Nikola Tesla koja je okosnica današnje istoimene Grupe i jedan od prepoznatih lidera u ICT području, objašnjava što je „ključ uspjeha“ na zahtjevnom globalnom tržištu i kako vidi budućnost.

5G tehnologija donosi nove prilike i inovativna rješenja za izazove s kojima se suočavaju različiti dijelovi društva. Ericsson Nikola Tesla Grupa je, zahvaljujući inovativnosti svojih stručnjaka i suradnji s Ericssonom, globalnim liderom u 5G, najbolje pozicionirana da zajedno sa svojim partnerima omogući realizaciju dobrobiti ove tehnologije budućnosti u Hrvatskoj.

Ericsson Nikola Tesla izgrađena je na čvrstim temeljima vrijednosti koje su nas vodile u poslovanju od samih početaka. Uvijek smo vizionarski gledali u budućnost, ali i realizirali naše poslovne ciljeve i osiguravali održivost kompanije, što potvrđuje više od sedamdeset godina stabilnog poslovanja. Naše područje djelovanja, ICT industrija u globalnom je fokusu razvoja već desetljećima, a gledajući svjetske trendove, tako će biti i u desetljećima koja su pred nama.

Tehnologija je za nas područje istraživanja, stvaranja mogućnosti, inovacija, realizacije ideja, ali i snažno sredstvo koje pomaže ljudima, industrijama i društvu u svladavanju svakodnevnih i dugoročnih izazova s potencijalom mijenjanja svijeta na bolje. Ljudi su ti koji kreiraju naša inovativna rješenja i naših gotovo 3,200 zaposlenika od kojih je više od 1,600 zaposleno na lokacijama našeg razvojno-istraživačkog centra u Zagrebu, Splitu i Osijeku, zaslužno je za uspjeh i ugled naše kompanije.

Naši su stručnjaci globalno priznati i na toj razini sudjeluju u razvoju i implementaciji 5G, najnovije generacije mobilnih tehnologija koja je ujedno i nova platforma za inovacije. Zahvaljujući tome ovu smo tehnologiju predstavili prvi u Hrvatskoj 2018. godine te smo nakon toga krenuli u njezinu lokalnu implementaciju u suradnji s našim partnerima Hrvatskim Telekomom i A1 Hrvatska.

Platforma za budući konkurentni i održivi razvoj Hrvatske je dakle već ovdje, a na nama i našim partnerima iz poslovnog i javnog sektora jest da je počnemo primjenjivati za dobrobit cijelog društva. Pred nama je razdoblje još intenzivnije suradnje u ekosustavu inovacija koji nam može omogućiti kvalitetnu budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:47