K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: Lewis i Nascimento predvode UFC-ov event, Lomachenko u napadu na novu svjetsku titulu!

Borilački tjedan

 Ufc, Trboxing
U nastavku ovog članka saznajte što nas sve čeka ovaj tjedan kad su u pitanju veliki borilački eventi

Protekli tjedan bio je jako bogat veliki borilačkim priredbama. Ovaj tjedan ne nudi tako zvučne evente, ali čeka nas raznolik i vrlo zanimljiv sadržaj koji niti jedan fan borilačkih sportova neće olako preskočiti.

UFC on ESPN 56: Lewis vs. Nascimento

Najveća svjetska MMA organizacija vraća se nešto manjim eventima, nakon odličnog UFC 301 eventa održanog u Brazilu. Derrick Lewis i Rodrigo Nascimento predvodit će program ove priredbe, a kompletan ‘‘fight card‘‘ obiluje interesantnim mečevima.

Joaquin Buckley i Nursulton Ruziboev borit će se u sunaslovnoj borbi večeri i pravi vatromet očekuje se između njih dvojice. Odličan meč trebali bi pružiti prekaljeni veteran Carlos Diego Ferreira i perspektivni borac lake kategorije, Mateusz Rebecki. Nije teško uvidjeti potencijal te borbe.

Carlos Ulberg nastavak pobjedniče serije tražit će protiv Alonzo Menifielda, a čeka nas i novi nastup strašnog Kubanca Robelisa Despaignea. Waldo Cortes-Acosta njegov je protivnik.

Esteban Ribovics i Terrance McKinney mogli bi ukrasti ‘‘show‘‘ svojom borbom, a vrlo uzbudljiv bit će i okršaj Chasea Hoopera s Viacheslavom Borschevim.

Ona najveća imena nisu dio ovog ‘‘fight carda‘‘, ali radi se o jako dobro posloženom programu.

Gdje: Enterprise Center, St. Louis, Misssouri, SAD.

Kada: u noći sa subote (11.5.) na nedjelju (12.5.). ‘‘Prelimsi‘‘ startaju u 22:00h, a ‘‘main card‘‘ u 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 94: Bartosinski vs. Michaliszyn

Ponajbolja europska MMA organizacija nudi jako zanimljiv event za publiku iz naše regije. Adrian Bartosinski branit će pojas u velter kategoriji i borit će se protiv Igora Michaliszyna. Vrlo zanimljiv meč trebali bi ponuditi Artur Szpilka i Arkadiusz Wrzosek, kao i Robert Ruchala koji će se boriti protiv Patryka Kaczmarczyka. No, fokus naše pažnje usmjeren je ka Ahmedu Vili i Ivanu Vitasoviću.

Hrvatski teškaš Ivan Vitasović odradit će svoj drugi nastup u KSW-u, a njegov protivnik bit će Filip Stawowy (10-4-0). Ahmeda Vilu također čeka druga borba unutar KSW-ovog kaveza, ali Vila će ujedno tražiti i drugu pobjedu. Kacper Formela (17-4-0) pokušat će zaustaviti sjajnog bosanskohercegovačkog borca perolake kategorije. Vila poraz nije osjetio od 2020. godine i trenutno je u nizu od pet uzastopnih pobjeda. Nadamo se da slijedi i šesta zaredom.

Gdje: Ergo Arena, Gdanjsk, Poljska

Kada: u subotu (11.5.) s početkom u 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

RCC 19: Shlemenko vs. Khamitov

Velika ruska borilačka organizacija sprema svoj 19. event, a program izgleda jako dobro. Veteran Alexander Shlemenko (64-15-1) predvodit će priredbu borbom protiv Kuata Khamitova (26-7-2), opasnog 36-godišnjeg Kazahstanca koji u ovaj meč ulazi nakon tri uzastopne pobjede.

Ostatak ‘‘fight carda‘‘ nudi mnoštvo dobro poznatih imena. Zanimljivo je da Kiamrian Abbasov (24-6-0) također ima ugovoren nastup na ovom eventu, što bi moglo značiti da je Abbasov također napustio ONE Championship i velter kategoriju u kojoj je naš Roberto Soldić. Abbasov će se boriti protiv Rusa Sergeija Martynova (17-5-0).

Ivan Shtyrkov (22-2-1) odmjerit će snage s bivšim UFC-ovim borcem Gadzhimuradom Antigulovim (21-10-0), dok Vladimira Tokova (9-2-0) čeka okršaj s Timurom Nagibinim (21-8-0).

Jako dobar event za ljubitelje ruske MMA scene.

Gdje: KRK Uralets, Jekaterinburg, Rusija

Kada: u subotu (11.5.), u 14:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL Mena 1: Riyadh

PFL Mena novi je PFL-ov projekt nalik PFL Europe projektu, ali fokusiran na Bliski Istok i Sjevernu Afriku. Dakle, radi se o turniru preko kojeg će PFL tražiti perspektivne borce i pojačanja za svoju organizaciju, ali turnir će biti popunjen borcima iz bliskoistočnih zemalja i Sjeverne Afrike.

Ovo će biti prvi PFL Mena event, a predvodit će ga Abdullah Al-Qahtani (8-1-0) i Taha Bendaoud (3-0) borbom u perolakoj kategoriji. Osim boraca perolake kategorije, turnir će započeti i bantamaši.

Gdje: Rijad, Saudijska Arabija

Kada: U petak (10.5.) s početkom u 17h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Vasyl Lomachenko vs. George Kambosos - meč za IBF-ovu svjetsku titulu

Fantastičan boksački okršaj na rasporedu je ovog vikenda. Sjajni Vasyl Lomachenko (17-3-0) ponovno će pokušati osvojiti svjetsku titulu, a iskusnog Ukrajinca čeka George Kambosos Jr. (21-2-0), također nekadašnji svjetski prvak. IBF-ova upražnjena svjetska titula ulog je ovog meča, a pojas je ostao slobodan nakon što je Devin Haney prešao u super laku kategoriju.

Velik ulog i dva velika boksača u glavnim ulogama. Osim Lome i Kambososa, na priredbi u Australiji svoj sedmi profesionalni nastup odradit će Imam Khataev (6-0), ruski poluteškaš kojeg dobro poznaju pratitelji amaterske boksačke scene. Khataev je u drugom mjesecu prošle godine kontroverzno porazio našeg Gabrijela Veočića na turniru u Maroku, a trenutno uspješno gradi profesionalnu karijeru. Radi se o boksaču koji je 2021. godine osvojio broncu na Olimpijskim igrama, a već u sedmom profi meču čeka ga borba s Ričardsom Bolotniksom (20-7-1), jako opasnim Latvijcem. Bolotniks je u četvrtom mjesecu 2022. godine porazio našeg Hrvoja Sepa u fantastičnom meču na osam rundi, a prošle godine nokautom je izgubio borbu protiv Oleksandra Gvozdyka.

Andrew Moloney (26-3-0) i Pedro Guevara (41-4-0) također zaslužuju biti spomenuti jer radi se o meču za WBC-ovu privremenu svjetsku titulu u muha kategoriji.

Gdje: Perth, Australija

Kada: u noći sa subote (11.5.) na nedjelju (12.5.). Priredba počinje u nedjelju od 1:00h ujutro, a Loma i Kambosos u ringu bi se trebali naći oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Universum Boxing Night 12: Aliev vs. Prašović

Brzorastuća njemačka boksačka organizacija nastavlja dalje i donosi novi event u kölnskom Motorworldu. Mourad Aliev (10-0-0) i Crnogorac Dilan Prašović (17-3-0) predvodit će priredbu okršajem za WBC International Silver pojas u teškoj kategoriji. Prašović je nedavno nastupio na Europskom boksačkom prvenstvu u Beogradu, ali u četvrtfinalu je poražen od strane Luke Pratljačića, hrvatskog superteškaša.

Vratimo se UBN 12 eventu. Hrvatski boksač Branimir Malenica (8-0) upisat će novi nastup, a stopostotni učinak pokušat če zadržati u meču protiv Franka Rojasa (25-11-0). Ne sumnjamo da će mu to poći za rukom.

Gdje: Motorworld, Köln, Njemačka

Kada: u subotu (11.5.). Program počinje u 18:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
10. svibanj 2024 20:33