Vrijedna akvizicija

Real Web preuzeo oglasnik za nekretnine Crozilla.com, a početkom 2000-ih krenuli su iz "garaže"

Oglasnik nekretnina koji je dostupan  i za  strance  pokrenuo  je Ante Tabak

 House of Code
Akvizicijom zaštitnog znaka Crozilla.com i domena crozilla.com i crozilla-nekretnine.com jača se liderska pozicija grupe Indomio

Real Web, koji upravlja vodećim portalima za nekretnine Immobiliare.it u Italiji, Spitogatos u Grčkoj i Nepremicnine.net u Sloveniji, preuzeo je Crozilla.com, vodeći portal za nekretnine u Hrvatskoj, specijalizirani oglasnik.

Akvizicija Crozille, koja je prethodno bila u suvlasništvu njemačke grupacije Immowelt i domaće tvrtke Digitalni klik, jača lokalnu prisutnost te grupe u Hrvatskoj, koja je već na našem tržištu. Oglasnik je 2006. godine pokrenuo Ante Tabak te je s godinama postao referentni portal za nekretnine u Hrvatskoj.

- Kao i mnogi drugi koji su tih godina pokrenuli web stranicu, i ja sam krenuo u razvoj iz 'garaže', sa željom da kao i na zapadu imamo pretraživač ponude nekretnina na internetu. Bili smo aktivni sudionici u digitalnoj transformaciji oglašavanja nekretnina te prvi izgradili kanal za promociju nekretnina u inozemstvu - kaže Tabak.

Njegova tvrtka Digitalni klik već je neko vrijeme podijeljena na dva odjela: oglasnik Crozilla.com te odjel za razvoj softverskih rješenja pod brandom House of Code - koji je zadužen za razvoj partnerskog portala za nekretnine Immowelt. Većinski vlasnik tvrtke Digitalni klik i dalje ostaje njemačka grupacija Immowelt, koja je dio AVIV grupe.

Akvizicijom zaštitnog znaka Crozilla.com i domena crozilla.com i crozilla-nekretnine.com jača se liderska pozicija grupe Indomio, već prisutne u zemlji s Indomio.hr, koja je pokrenuta 2018. godine. Razvoj nove tvrtke koja je nastala savezom Crozilla.com i Indomio.hr povjeren je Mladenu Matijeviću.

- Budućnost aplikacija i digitalnih portala usmjerena je na vertikalizaciju i ključ uspjeha će biti upravo u specijaliziranju za jedan sektor koji će postati njegova referentna točka. Biti dio međunarodne grupe koja je oduvijek djelovala u svijetu nekretnina omogućit će nam da korisnicima koji traže dom i agencijama za nekretnine ponudimo inovativne i jedinstvene usluge - rekao je Matijević.

Akvizicija oglasnika završena je nakon pokretanja nove web stranice, a uskoro će lansirati novu aplikaciju za pametne telefone i tablete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. travanj 2024 01:05