Jako cool

Ikea lansira svoju prvu modnu kolekciju Efterträda: odjeću inspiraranu mladima u Tokiju

 IKEA
S vremenom je Ikea poprimila novo značenje koje nadilazi dizajn interijera

Nije slučajno da smo, čak i prije nastanka kolekcije, na ulicama Tokija mogli vidjeti mlade ljude s Ikeinim logom na majici. To je zato što je Ikea u Japanu simbol koji utjelovljuje nešto važno za pop kulturu.

image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA

Ova funkcionalna ulična odjeća inspirirana je kulturom mladih iz kreativne četvrti Harajuku u Tokiju, a referira se na… Billy police za knjige. Inače, užurbani Harajuku poznat je po živopisnoj uličnoj umjetnosti i modi za mlade, s otkačenim vintage trgovinama duž ulice Takeshita te tradicionalnim i luksuznim buticima u zelenoj aveniji Omotesando.

image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA

Prva Ikeina kolekcija nosi naziv Efterträda (na švedskom “uspjeti”) i rezultat je suradnje između matične tvrtke i japanske podružnice u Tokiju. Linija je sastavljena od praktičnih i jednostavnih odjevnih predmeta koji predstavljaju temeljne vrijednosti Ikeine filozofije.

image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA
image
IKEA

Majice kratkih rukava i majice s kapuljačom sa stražnje strane imaju plavo-žuti logo, a s prednje strane uvećani koda jednog od najprodavanijih proizvoda svih vremena: police za knjige Billy. Osim ova dva predmeta, linija se sastoji od dodataka, uključujući Knorva šešir, inspiriran legendarnom plavom torbom Frakta.

Efterträda kolekcija će biti dostupan od sredine listopada u IKEA trgovinama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 08:11