PROMO

Ovo su najfiniji prirodni džemovi za cijelu obitelj, imamo recept za tortu s onim od kupine

 EmmTasty
S obiteljskim pakiranjima Dida Boža džemova pripremite ukusne i sočne slastice

Dida Boža tradicionalni džemovi stižu na vaše stolove u svima dobro poznatim okusima, pogodnim za pripravu omiljenih slastica za velike i male. Uz iznimno visok udio voća i bez umjetnih aditiva te preradu u strogo kontroliranim uvjetima, možete biti sigurni da će Vaša obitelj u organizam unositi samo ono najbolje što priroda pruža. Obiteljska pakiranja najpovoljnijih prirodnih džemova na našem tržištu dostupna su u svim većim trgovačkim lancima i na webshopu www.didaboza.hr, gdje tokom cijelog lipnja vrijedi posebna ponuda na velika pakiranja Dida Boža džemova.

Dida Boža svakog dana, prepun voća i nema mana! A meeeeni?

image
Promo/

Citrusna čoko torta s džemom od kupine by EmmTasty

Za dva biskvita trebat će vam:

5 žumanjaka

8 bjelanjaka

prstohvat soli

190 g šećera

1 žlica meda

100 g maslaca sobne temperature

1 žličica ekstrakta vanilije

50 ml mlijeka

100 ml ulja

20 žlica vruće vode

limunova korica

220 g glatkog brašna

10 g praška za pecivo

½ žličice cimeta

40 g kakao praha

Za lemon curd:

4 žumanjka

140 g šećera

Korica 1 limuna

80 ml limunovog soka

prstohvat soli

86 g maslaca

Za kremu od mascarponea:

160 g mascarponea

1 žlica meda

2 žlice lemon curda

korica pola limuna

Za čokoladni ganache:

50 ml slatkog vrhnja

35 g tamne čokolade

300-400 g Dida Boža džema od kupina

image
EmmTasty

Fotografija i recept: EmmTasty

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 170°C. Žumanjke izmiksajte sa šećerom, limunovom koricom i medom. Dodajte omekšali maslac, izmiksajte a onda dodajte mlijeko, ulje, vodu i ekstrakt vanilije te ponovno izmiksajte. Prosijte suhe sastojke i umiješajte u smjesu. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali sol. Smjesu podijelite u dva kalupa. Pecite 20-25minuta pa ih izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade. Hladne biskvite umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku minimalno 1h.

Za lemon curd pomiješajte sve sastojke osim maslaca, stavite ih iznad lonca sa vodom da se kuha na pari, miješajući cijelo vrijeme dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa ne zgusne. Maknite s pare, ubacite maslac i dobro izmiješajte. Prelijte u staklenku, stavite preko prozirnu foliju da se ne stvori kožica i ostavite u hladnjaku dok se potpuno ne ohladi.

Sve sastojke za mascarpone kremu izmiksajte i stavite u hladnjak da se ohladi i stisne.

Za pripremu čoko ganachea zagrijte slatko vrhnje do vrenja, a zatim prelijte preko čokolade. Ostavite 10 minuta, a zatim pomiješajte dok ne dobijete glatki ganache.

Izvadite biskvite iz hladnjaka i prerežite svaki na dva dijela. Na stalak stavite malo kreme kako bi se prvi biskvit zalijepio i ne bi pomicao, također možete kroz sredinu probosti dugu drvenu čačkalicu tijekom slaganja. Slažite: biskvit - uz rub biskvita napravite prsten od lemon curda i u sredinu stavite džem od kupina - biskvit - lemon curd i džem- biskvit - lemon curda i džem - biskvit. Stranice i vrh torte prekrijte kremom od mascarponea, prvo stavite tanki sloj kako bi se mrvice povezale i učvrstile, ostavite u hladnjaku na 30 minuta, a onda prekrijte ostatkom kreme i ohladite.

image
Promo/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:23