Rezanje troškova

Njemački proizvođač luksuznih automobila Daimler ukida 10.000 radnih mjesta diljem svijeta

Zbog kaskanja za konkurencijom, pogotovo u segmentu proizvodnje električnih automobila, iz kompanije najavljuju novi val otkaza
Daimlerova tvornica u Rastattu
 Kai Pfaffenbach / REUTERS

Njemački proizvođač automobila, Daimler zbog novih mjera štednje ukida najmanje 10.000 radnih mjesta diljem svijeta.

Iako su u studenom najavili kako će prije svega otpustiti nekoliko radnika u administraciji i smanjiti broj djelatnika u upravu, čini se da prvotni plan uštede nije bio dovoljan. Zbog kaskanja za konkurencijom, pogotovo u segmentu proizvodnje električnih automobila, iz kompanije najavljuju novi val otkaza.

Ovaj potez uslijedio je nakon što je prošli tjedan suparnički Audi najavio kako će zbog sličnih razloga ukinuti čak 9.500 radnih mjesta u Njemačkoj, navodi BBC.

- Dio programa restrukturiranja poslovanja je i smanjenje troškova zaposlenih za 1,4 milijardi eura do kraja 2022. godine. Osim toga, smanjit ćemo i broj rukovodećih pozicija diljem svijeta za 10 posto – poručili su iz kompanije.

Iz Daimlera ističu kako je automobilska industrija prošla kroz najveću transformaciju u svojoj povijesti, te da će novi val otkaza prije svega zahvatiti starije djelatnike.

Inače, ovaj automobilski div koji je ujedno i vlasnik luksuznog Mercedes – Benza zapošljava gotovo 300.000 ljudi u čak 17 zemalja, a u probleme je zapao zbog spore prilagodne na nove trendove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:54