BIZARAN OGLED

Električni automobili su brzi? Ovi baš i ne, pogledajte najsporiju utrku ubrzanja ikada

Mogu li mini auti ipak biti zabavni isprobao je Britanski What Car koji je priredio jednu od najbizarnijih utrka ubrzanja u povijesti

Utrka najsporiijih

 Youtube screenshot

Električni automobili su izuzetno brzi, pogotovo kad je u pitanju čisto ubrzanje: to su nam već jako dobro dokazali Rimac, Tesla, Porsche, Audi, Ford i mnogi drugi. No postoji i druga mnogo sporija strana automobilske industrije.

Električni automobilčići namijenjeni za gradsku vožnju također su sve popularniji. Riječ je o modelima poput Renaulta Twizyja, a mnogi od njih mogu se registrirati kao četverocikli i voziti bez položenog vozačkog B-kategorije. Velika razlika u odnosu na klasične električne automobile - oni su mnogo, mnogo sporiji.

Mogu li ipak biti zabavni isprobao je Britanski What Car koji je priredio jednu od najbizarnijih utrka ubrzanja u povijesti. Snage su odmjerili Citroën Ami, Estrima Biro, Scooterpac Cabin Car i Sinclair C5.

Citroen Ami je četverocikl s dva sjedala ima 8 KS i 485 kg, talijanski Estrima Biro je upola slabiji, ali i osjetno lakši s 350 kg. Ova dva modela imaju ujedno i najveću maksimalnu brzinu. Sinclair C5 pri punog gasu može razviti nevjerojatnih 24 km/h, no u ovoj usporedbi postoji jedan još sporiji model, Scooterpac Cabin Car, težak samo 178 kg i sposoban za čak 13 km/h.

Koji se od ovih automobila pokazao najbržim u utrci ubrzanja otkrijte u videu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:14