VOŽNJA NA STRUJU

Nema više skrivenih troškova: Sada su sve punionice za električne aute konačno na dlanu

Isprobali smo uslugu MOON Charge, koja nudi brzu i jednostavnu aktivaciju punjenja na preko 1000 punionica diljem Hrvatske

Moon Charge

 Željko Puhovski/CROPIX

Elen, HT, Petrol... Svaka od tih tvrtki, pa i mnoge druge, proteklih godina intenzivno su razvijale mrežu svojih punionica diljem Hrvatske. I to još uvijek čine, na zadovoljstvo vlasnika električnih vozila.

Problem je, međutim, što je svaka od njih usput razvila i vlastiti sustav naplate, koji od korisnika u startu najčešće traži opsežan registracijski postupak, a ništa jednostavnije nije niti samo plaćanje usluge.

Ponekad je ono moguće tek nakon uplate fiksnog, nepovratnog predujma ili po često neizvjesnom spajanju aplikacije za naplatu s internetskim bankarstvom korisnika.

A tek zatim slijedi pokušaj dobivanja R1 računa, potrebnog da bi mogli računovodstveno pravdati trošak punjenja.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Kako bi postupak korištenja i plaćanja usluge punjenja vozila strujom bio kudikamo jednostavniji, tvrtka MOON, uz zastupništva za Volkswagen, Audi, Seat, Škodu i Cupru dio grupacije Porsche Croatia, razvila je praktičnu uslugu MOON Charge namijenjenu poslovnim korisnicima, koja omogućava da tvrtke umjesto niza pojedinačnih transakcija i računa za svako punjenje, na kraju mjeseca dobivaju jedan R1 račun sa specifikacijom punjenja svih električnih ili plug-in hibrida u voznom parku.

Čime se, naravno, značajno štedi vrijeme i olakšava poslovanje.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Nakon što smo testirali uslugu MOON Charge, uvidjeli smo itekakvu praktičnost i za same korisnike službenih vozila – baš kao što će biti slučaj i s njima, i mi smo pri otvaranju računa dobili pristup izvrsnoj mobilnoj aplikaciji MOON e-Charge, a uručena nam je i RFID kartica, kako bismo pomoću jednog ili drugog mogli autorizirati zahtjev za punjenje.

Na kojem punjaču? Gotovo svima.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Korisnici usluge MOON Charge dobit će, pokazalo se, mogućnost jednostavnog korištenja punjača kojima upravljaju Elen, Petrol, HT, Ionity, Qelo... Dakle, pristup na više od 1000 punjača, odnosno gotovo cijeloj infrastrukturi za punjenje u Hrvatskoj. I to pomoću jednog računa.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Navigacija do punionice

Pretraživanje dostupnih javnih punionica izuzetno je jednostavno pomoću aplikacije MOON e-Charge. Dovoljno je odrediti područje za pretragu i na zaslonu mobitela u času se pojavljuje mnoštvo punionica na interaktivnoj karti.

Osim same lokacije, nude se informacije o vrsti priključka, njegovoj snazi i dostupnosti. Samim time, nema traganja za slobodnim priključkom. Nakon odabira željene punionice, aplikacija uključuje navigaciju do odredišta.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Nikad lakša aktivacija punjenja

U jednom danu pokrenuli smo punjenje na šest punjača diljem Zagreba i okolice, kombinirajući dvije mogućnosti za aktivaciju punjenja. Svaki korisnik usluge MOON Charge, naime, punjenje može aktivirati aplikacijom MOON e-Charge, odabirom i skeniranjem koda konkretnog priključka ili pak prislanjanjem lijepo dizajnirane RFID kartice. Pokazalo se da su oba načina jednostavna, no nama se bržim, pa tako i praktičnijim pokazalo korištenje RFID kartice.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Nema skrivenih troškova

Osim lokacije, vrste priključaka i njihove dostupnosti, preglednik aplikacije MOON e-Charge otkriva i cijenu usluge punjenja na konkretnoj punionici, odnosno priključku. Ugovaratelj usluge dobiva jedan mjesečni R1 račun, što pojednostavljuje administrativne poslove, ali i detaljnu specifikaciju svih punjenja i pripadajućih troškova.

Samim time, postignuta je apsolutna transparentnost troškova korisnika električnih ili plug-in hibridnih vozila u voznom parku.

image
Željko Puhovski/CROPIX

Čist račun, duga ljubav

Poslovni korisnici imat će velike koristi od usluge Moon Charge, jer svojom jednostavnošću štedi vrijeme i korisnicima i voditeljima voznog parka

Usluga MOON Charge, pokazalo se u praksi, izuzetno je praktična za korištenje, a mogu je koristiti sve tvrtke koje u voznom parku imaju električna ili plug-in hibridna vozila, neovisno o proizvođaču

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s MOON Hrvatska

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 09:32