VELIKI PLANOVI

Rimac Nevera ‘na nišanu‘: Britanski Arash pokazao projekt električnog hiper automobila AFX

Posljednji serijski model Arasha bio je AF10 s 6,2-litrenim V8 koji u suradnji s četiri električna motora isporučuje oko 2080 KS

Arash AFX

 Arash

Čini se kako britanski mali proizvođač automobila Arash ulazi u svijet električnih hiperautomobila, nakon što je predstavio nadolazeći model kojeg zove AFX. Za sada je poznato vrlo malo detalja o automobilu, osim toga da će biti potpuno električan.

image

Arash AFX

Arash

Kao takav, vjerojatno cilja na segment u kojem su Lotus Evija, Rimac Nevera i Pininfarina Battista, osim ako britanski proizvođač ne odluči podići brojke još više. Objavljene fotografije prikazuju tradicionalne proporcije hiperautomobila. Na prednjoj strani smještena su kutna svjetla i vrlo kompaktna hauba s velikim otvorom za zrak koji pomaže aerodinamici.

image

Arash AFX

Arash

S bočne strane primjećujemo naglašene lukove kotača i vrata sličnog dizajna kao kod Porschea 918 Spyder. Ostali ključni elementi dizajna uključuju nedostatak tradicionalnih retrovizora, istaknutu 'peraju morskog psa' koja se proteže preko krova i poklopca palube te LED svjetlosnu traku pune širine na stražnjoj strani.

image

Arash AFX

Arash

Arash je objavio i fotografije kabine, i čini se kako su sjedala izravno oblikovana u monokok, a također vidimo šuplju nadzornu ploču koja pomalo podsjeća na Lamborghini Sesto Elemento. Tu su i dva mala ekrana koja zamjenjuju bočne retrovizore, te malu instrument-ploču montiranu na stup upravljača.

image

Arash AFX

Arash

Posljednje Arashevo serijsko vozilo bio je AF10 s 6,2-litrenim V8 koji u suradnji s četiri električna motora isporučuje oko 2080 KS. Ne bismo se iznenadili da će potpuno električni Arash biti jednako snažan, ako ne i snažniji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:55