Zaradio 1,7 milijuna kuna

Zoran Stanković prodao trećinu dionica: 'Tržište nije reagiralo, cijena je ostala ista"

Iz Hanfe su poručili da Agencija "kontinuirano nadzire trgovanje na burzi"
Zoran Stanković
 Srđan Vrančić / CROPIX

Nakon što je Atlantic Grupa primila nagradu Zagrebačke burze u kategoriji "Dionica s najvećim porastom cijene" te probila i svoj povijesni rekord, potpredsjednik kompanije Zoran Stanković prodao je prošlog tjedna na Zagrebačkoj burzi trećinu svojeg paketa dionica, za što je dobio oko 1,7 milijuna kuna.

Stanković je na dodjeli nagrada najavio da će 2019. godina biti još jedna u nizu u kojoj će Atlantic Grupa rasti te kako vjeruje da će "oni koji su prodavali dionice po sadašnjim vrijednostima žaliti, a oni koji su ih kupili biti zadovoljni". Zašto se onda samo dva dana kasnije upravo on odlučio na prodaju, pitali smo ga.

- Moja je primarna namjera, kad govorimo o izjavi u povodu nagrade Zagrebačke burze, bila naglasiti zadovoljstvo poslovanjem i samom nagradom te istaknuti nastavak pozitivnih trendova temeljen na izvrsnim rezultatima, jednako vlastitih kao i principalskih brendova. Upravo zahvaljujući dobrim rezultatima, cijena dionice se nalazi na povijesno najvišim razinama te je likvidnost značajno povećana u odnosu na prethodna razdoblja. Razumijem viđenja prema kojima su moja izjava i kasnija prodaja dionica u kontradikciji, no ni jedno ni drugo ne predstavlja nagovor za kupnju ili prodaju dionica, a pokazalo se da ih ni tržište nije tako percipiralo. Tome u prilog govori i činjenica da tržište nije reagiralo ni na izjavu ni na objavu prodaje dijela dionica u mojem vlasništvu, te se dionicom i u petak trgovalo, a i danas trguje, po gotovo nepromijenjenim cijenama. Dionice sam prodao po cijeni koja otprilike odgovara višetjednom prosjeku, to jest nisam čekao, a niti sam to očekivao, da cijena naše dionice dodatno poraste kao eventualna posljedica moje izjave - odgovorio nam je jučer Stanković.

Dio dionica, dodao je, i prije je prodavao, sukladno privatnim planovima. - I dalje posjedujem značajan broj dionica Atlantic Grupe, u skladu s osnovnim uvjerenjem da je riječ o kvalitetnoj dionici - naglasio je i istaknuo da mu je ipak "iznimno žao što je došlo do ovakve koincidencije koja uopće daje prostora za pogrešna tumačenja o vrijednosti kompanije ili njezinu upravljanju".

Stanković nakon prodaje 1500 dionica, kako je objavljeno na stranicama Zagrebačke burze u petak, drži još 3024 dionice Atlantic Grupe. U ponedjeljak se njima trgovalo po prosječnoj cijeni od 1142 kune. U Hanfi nisu htjeli komentirati transakciju, samo su poručili da Agencija "kontinuirano nadzire trgovanje na Zagrebačkoj burzi d.d. i sudionike na tržištu kapitala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:18