Akcija

Zaposlenici i udruge CEMEX-a Hrvatska donirali 157.000 kuna KCB-u Split

Inicijativu su pokrenuli zaposlenici, Nezavisni sindikat zaposlenika Dalmacijacement, Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar te Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement
Cemex
 Cemex

Organiziranom dobrovoljnom akcijom zaposlenika, sindikata, zadrugara i branitelja CEMEX-a Hrvatska te same kompanije, prikupljeno je i KBC-u Split donirano gotovo 157.000 kuna za pomoć u borbi protiv pandemije virusa Covid-19. Inicijativu su pokrenuli zaposlenici, Nezavisni sindikat zaposlenika Dalmacijacement, Poljoprivredno-braniteljska zadruga Lintar te Udruga dragovoljaca veterana Domovinskog rata Dalmacijacement, koji su uz pomoć poslodavca zajednički prikupili iznos od gotovo 157.000 kuna za donaciju splitskom KBC-u.

„Ova donacija skromni je znak solidarnosti naših radnika, sindikata i udruga koje okupljaju naše radnike, kao i same kompanije, s lokalnom zajednicom odnosno zdravstvenim sustavom u zahtjevnim vremenima suočavanja s pandemijom. Željeli smo dati svoj doprinos i pomoći svima koji vode bitku s ovom bolesti, a to su u prvom redu zdravstveni djelatnici i osobe oboljele od koronavirusa kojima je potrebna pomoć i adekvatno liječenje.“ , rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Dalmacijacement Mladen Radić izrazio je zadovoljstvo uspjehom provedene akcije. „U plemenitoj akciji prikupljanja sredstava za donaciju KBC-u Split sudjelovali smo uplatom mjesečnih članarina naših članova, a zaposlenici i tvrtka su još jednom dokazali da im je iznimno stalo do dobrobiti lokalne zajednice. I u budućnosti ćemo se sigurno odazvati dobrotvornim akcijama, ali i nastaviti organizirati slične“, zaključio je Mladen Radić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:44