Potvrda i priznanje

Zagrebački velesajam osvojio prestižnu nagradu, no tu nije kraj dobrim vijestima

U obrazloženju UFI-a stoji i da Zagrebački velesajam uživa podršku gradonačelnika Milana Bandića koji je u lipnju na konferenciji podržao izgradnju novog sajamsko-kongresnog centra
Zagrebački velesajam
 Darko Tomaš / CROPIX

Zagrebački velesajam osvojio je nagradu 2019. Exhibition World/UFI GED Award za izniman doprinos razvoju sajamske industrije. Nagradu dodjeljuje Međunarodno udruženje sajmova (UFI), a dodijeljena im je u kategoriji Industry Impact za organizaciju stručne međunarodne konferencije pod nazivom „Sajamska industrija – disruptor or disruptee”, održane u lipnju.

Žiri je ocijenio kako je konferencija „savršena platforma u kojoj su otkrivena i izmijenjena znanja, informacije i novi pogledi na transformaciju sajamske industrije u eri intenzivne digitalizacije”.

U obrazloženju UFI-a stoji i da Zagrebački velesajam uživa podršku gradonačelnika Milana Bandića koji je u lipnju na konferenciji podržao izgradnju novog sajamsko-kongresnog centra.

- Ova nagrada je potvrda i priznanje za sva nastojanja Zagrebačkog velesajma i svih zaposlenika u razvijanju sajamske industrije, implementacije strategije internacionalizacije te osnaživanje uloge Društva u razvoju gospodarstva grada Zagreba i cijele Hrvatske - rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma dr. sc. Dina Tomšić.

Uz nagradu UFI-ja, ohrabrujuća novost je i da je Skupština Grada Zagreba na 25. sjednici održanoj 10. srpnja donijela odluku kojom se daje suglasnost Zagrebačkom velesajmu za realizaciju kredita od 12 milijuna kuna.

Odobrena sredstva bit će investirana u razvoj, prvenstveno u digitalizaciju poslovanja i druga ulaganja potrebna sajamskoj djelatnosti kojima će osnažiti konkurentnost Društva. Zagrebački velesajam će tako nastaviti s podizanjem kvalitete sajamskog prostora koji sada koristi, kako bi se ostvarila razina usluge na svjetskoj razini, najavili su iz Velesajma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:26