Forum zagrebačkih ugostitelja

Zagrebački ugostitelji počinju s pripremama za predsjedanje EU i dolazak 22.000 dužnosnika

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

7.11.2019. u 10:06

AUTOR:

  • Jozo Vrdoljak/Privredni.hr

OBJAVLJENO:

7.11.2019. u 10:06

Hanza Media

Forum zagrebačkih ugostitelja 2018.

Na Forumu zagrebačkih ugostitelja koji će se održati sljedeće srijede, 13. studenog 2019., osim ugostitelja, okupit će se i menadžeri i poduzetnici iz povezanih struka, državni i gradski dužnosnici, razni dionici te svi oni koji znanjem mogu doprinijeti poboljšanju ponude i rješavanju problema s kojima se susreću ugostitelji.

U sklopu Foruma održat će se dvije panel rasprave. Prva pod nazivom „Trendovi zagrebačkog ugostiteljstva“, a druga s temom „Zagreb 2020 – zvijezda europske gastronomije“ na kojoj će se govoriti o prilikama koje se za Zagreb kao hrvatsku metropolu otvaraju sljedeće godine kada Hrvatska predsjeda Europskom unijom. Cilj Foruma je sagledati stanje u zagrebačkom i hrvatskom ugostiteljstvu te ponuditi prijedloge za podizanje kvalitete ugostiteljske usluge i pozicioniranje Zagreba kao turističke i gastronomske destinacije.

Naime, sljedeće će godine u Zagrebu boraviti čak 22 tisuće dužnosnika Europske unije te Zagreb ima jedinstvenu priliku svoju bogatu gastronomsku tradiciju predstaviti tolikom broju ljudi te kako zagrebački ugostitelji priželjkuju učiniti ih najboljim ambasadorima zagrebačke gastronomije i turizma. Kruna Foruma zagrebačkih ugostitelja je bogat gastro program. Kroz prezentaciju autohtonih jela i gastronomske ponude Grada Zagreba, posjetitelji Foruma dobit će priliku degustirati najbolje od zagrebačkih ugostitelja.

Također, ovom prigodom bit će prezentirana i vrijedna i bogata kolekcija izvornih stogodišnjih jelovnika zagrebačkih restorana za čije prikupljanje je zaslužan Zlatko Puntijar, vlasnik hotela Puntijar.

„Zagrebački ugostitelji uskoro će dobiti priliku našim gostima iz cijele Europe prezentirati što znamo i pokušati ih učiniti najboljom reklamom za našu ponudu. Potrudit ćemo se da Zagreb na europskom nebu zasja i kao gastronomska zvijezda. Stogodišnji jelovnici iz zagrebačkih restorana koje ćemo ovom prilikom pokazati javnosti, živi su spomen duge i plodne tradicije koja živi i danas, što ne znači da ne pratimo i suvremene ugostiteljske trendove“, izjavio je ovom prigodom Zlatko Puntijar, predsjednik Ceha ugostitelja i potpredsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb, čija obiteljska tradicija bavljenja ugostiteljstvom traje od 1838. godine.