Susret struke u Rovinju

Zagrebački Građevinski fakultet organizira konferenciju o održivom razvoju građevine

Na konferenciji će biti prisutno više od 450 sudionika iz 50 različitih zemalja
Ilustracija
 Profimedia, Caia Image

Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Međunarodnu konferenciju na temu održivog razvoja materijala, sustava i građevina i proljetnog godišnjeg sastanka međunarodne organizacije RILEM (Internacionalna organizacija svjetskih znanstvenika i stručnjaka u građevinarstvu sa sjedištem u Parizu). Konferencija će se održati u Rovinju, u hotelu Lone, od 20. do 22. ožujka 2019. godine. Događaj se također organizira u sklopu proslave 100. godišnjice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na konferenciji će biti prisutno više od 450 sudionika iz 50 različitih zemalja. S obzirom da se konferencija odvija pod okriljem renomirane međunarodne organizacije RILEM te da su u samu organizaciju događaja, uz lokalne organizatore s Građevinskog fakulteta, uključeni vodeći svjetski stručnjaci iz specifičnih područja, očekujemo da će ovo biti jedan od najvažnijih znanstvenih i stručnih događaja 2019. godine u području građevinarstva u svijetu.

Teme konferencije su: Novi građevinski materijali, Energetska učinkovitost zgrada, Trajnost, monitoring i sanacija građevina, Izazovi u projektiranju i upravljanju građevinama, Nove metode karakterizacije materijala i građevina.

U okviru konferencije će se također održati Simpozij za doktorande, a Konferencija se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatske komore inženjera građevinarstva, Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, Hrvatske agencije za okoliš i prirodu, American Concrete Institute (ACI) i International Association for Bridge and Structural Engineering (IABSE).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:56