Atraktivna ponuda

Volkswagen nudi poticaje u iznosu od 10.000 eura za zamjenu starih dizelaša novima

Iz Volkswagena su također najavili da će uništiti starija vozila
Golf TDI iz 1999.
 Profimedia, Alamy

Njemački automobilski div Volkswagen priopćio je u četvrtak da će ponuditi nove poticaje vlasnicima starih dizelskih automobila koji ih odluče zamijeniti za nove modele u sklopu nastojanja da se izbjegne zabrana prometovanja dizelaša u većim njemačkim gradovima.

Poticaji će stupiti na snagu odmah, a obuhvatit će vozila sa standardima emisije štetnih plinova Euro 1 do Euro 4 u cijeloj Njemačkoj, te dizelskih vozila sa standardom Euro 4 ili Euro 5 u njemačkim gradovima u kojima je razina zagađenosti ocijenjena opasno visokom.

Iz Volkswagena su najavili da će uništiti starija vozila, što će po direktoru prodaje Christianu Dahlheimu predstavljati „značajan doprinos” boljoj kvaliteti zraka.

U priopćenju se ne navodi visina poticaja, ali je anoniman izvor za novinsku agenciju dpa kazao da će ići i do iznosa od 10.000 eura za vozila sa standardom emisije štetnih plinova Euro 1 do Euro 4.

Njemačka industrija automobila pod velikim je pritiskom da otkloni zabrinutost zbog sve lošije kvalitete zraka u gradovima, pogotovo nakon što je javnost doznala da su Volkswagen i drugi proizvođači varali na testovima emisija štetnih plinova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:53