Veliki rezovi

Vodeći proizvođač PC-a u procesu je restrukturiranja: bez posla će ostati do 5000 ljudi

HP Inc trenutno očekuje da 4.500 do 5.000 zaposlenika napusti tvrtku do kraja fiskalne 2019. godine
Ilustracija, HP
 Tobias Schwarz / REUTERS

Američki proizvođač računala HP Inc trenutno očekuje da 4.500 do 5.000 zaposlenika napusti tvrtku do kraja fiskalne 2019. godine, što je dio tekućeg plana restrukturiranja, objavila je ta tehnološka kompanija.

U listopadu 2016. upravni odbor HP-a odobrio je plan restrukturiranja čija je provedba planirana do kraja fiskalne godine 2019., a u kojem je predviđeno ukidanje četiri tisuće radnih mjesta. U svibnju je, pak, tvrtka objavila da očekuje da će taj broj porasti za jedan do dva posto.

Krajem lanjskog listopada tvrtka je zapošljavala 49 tisuća ljudi.

HP Inc formiran je 2015. godine, kada se kompanija Hewlett-Packard podijelila na dva djela, pri čemu se HP Inc usmjerio na poslovanje hardverom za potrošače uključujući prodaju osobnih računala (PC) i printera, dok je Hewlett-Packard Enterprise preuzeo poslovanje podatkovnim centrima, softverom i uslugama.

HP Inc je u utorak u izvješću regulatorima naveo da očekuje da će vezano za otpuštanja troškovi tvrtke prije oporezivanja iznositi oko 700 milijuna dolara, u usporedbi s ranijim prognozama od oko 500 milijuna dolara.

HP Inc, koji drži vodeće mjesto u svijetu po prodaji PC-a na početku ove godine s udjelom od 22,6 posto, ostvario je u prvom tromjesečju prihode od prodaje u iznosu od 14 milijardi dolara, više nego što su analitičari na Wall Streetu očekivali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:58