Novi dom

Video: Predstavljen projekt dubrovačkog azila za životinje vrijedan 14 milijuna kuna

Radovi na izgradnji planirani su za kraj godine, a azil će biti otvoren krajem 2020. godine.
Novi Azil u Dubrovniku
 YouTube

Predstavljen je projekt dubrovačkog azil za nezbrinute životinje, vrijedan 14 milijuna kuna. Novo prihvatilište gradit će se na lokaciji Grabovica i prostirat će se na 20.504 četvorna metra. Moći će primiti 350 pasa te 50 mačaka, a po riječima dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića, trebao bi biti jedan od najvećih u Hrvatskoj i prvi azil u cijeloj županiji.

- Svi prostori planirani su sukladno važećim pravilima i udovoljava svim zakonskim standardima. Vjerujem da će ovaj Azil u konačnici biti nešto čime će se Grad Dubrovnik moći pohvaliti međunarodnoj javnosti. Radeći na ovom projektu razmišljali smo o budućnosti – poručio je gradonačelnik Franković.

Osim bokseva za pse s prikladnom površinom za dnevno korištenje, vježbališne zone, prostora za socijalizaciju i obuku pasa te veterinarske klinike planirana je i izgradnja hotela za pse. U posebnoj servisnoj zgradi svoj prostor će imati oko 30 djelatnika, od veterinara do trenera i volontera.

Radovi na izgradnji planirani su za kraj godine, a azil će biti otvoren krajem 2020. godine.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako je izgradnja azila zakonska dužnost Dubrovnika, a plan je u cjelokupni prostor u budućnosti uvrstiti i edukaciju djece i mladih kako bi se kod njih razvila svijet o brizi za životinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 13:59