'Gola glad'

VIDEO Kontroverznom akcijom ukazali na svoje probleme: 'Ovo je jedini način da nas čuju'

Inicijatori akcije “Gola glad” nadaju se da će se na ovaj način pridobiti i druge kolege da se uključe VIDEO: 'OČAJNI SMO, OVO JE JEDINI NAČIN DA NAS SE ČUJE' Vlasnici kafića i restorana kontroverznom akcijom prikazali svoje probleme: 'Ako se oglušimo moramo platiti kaznu od 6 tisuća eura'
 / Screenshot DW

Mladi, goli i očajni. Konobari i vlasnici barova, restorana i kafića u Rusiji očajni su jer im je korona uništila poslovanje. Nekolicina njih skupila se u akciju pod imenom “Gola glad” i tako pokušavaju doprijeti do Vlade i svratiti pozornost na svoje probleme, prenosi DW.

- Očajni smo. Ova akcija je jedini način da nas se čuje. Konvencionalni prosvjedi s transparentima ne bi ništa promijenili – objašnjava Artur Galajchuk, vlasnik bara u Moskvi.

Iako stroge mjere ograničenja javnog života u Rusiji polako popuštaju, otvaraju se šoping-centri, a u mnogim tvrtkama se ponovno radi, ugostiteljski objekti još uvijek su zatvoreni. I tako već dva mjeseca. Vlasnike barova i restorana ta je nevolja natjerala da se skinu pred objektivom.

- Promet nam je pao za 95 posto, neke naše proizvode dostavljamo kupcima na adresu, ali to nije dovoljno da bismo preživjeli. Trenutačna situacija prkosi samom konceptu barova i restorana – govori Galajchuk. Inače, vlasnici lokala koji se ne pridržavaju mjera i otvore svoje objekte čeka kazna i do 6 tisuća eura.

Inicijatori akcije “Gola glad” nadaju se da će se na ovaj način pridobiti i druge kolege da se uključe te da će ih Vlada napokon primijetiti.

-->

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:49