Odluka

Velpro se pripaja Konzumu: Tvrtka će imati 11.000 radnika i ostvarivati dodatnu mlrd. kuna

Kako nam je rečeno, svi dosadašnji poslovni partneri VELPRO-Centra plus nastavit će biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca
Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma
 KONZUM

Fortenova grupa je donijela odluku da se Velpro-Centar plus krajem 2019. pripoji Konzumu plus, potvrdili su nam u tim kompanijama. Cilj toga pripajanja je, pojašnjavaju u Fortenova grupi na naš upit, "dodatno jačanje veleprodajnog segmenta Fortenova grupe gdje će pod okriljem Konzuma, koji je najveća maloprodajna kompanija u Hrvatskoj, poslovati i najveća veleprodaja u Hrvatskoj". Poslovanje Velpro-Centra je krahom Agrokora bilo jako pogođeno, ali je tijekom 2018. započeo oporavak, a vraćanje u okrilje Konzuma dat će mu dodatni razvojni zamah.

"Tim se potezom ostvaruju značajne sinergije i povećava operativna efikasnost. Pripajanjem će se osigurati i brojne druge prednosti, prije svega u optimizaciji asortimana koji će biti formiran tako da zadovoljava potrebe kupaca u svim kanalima prodaje, stabilna pokrivenost nacionalnog tržišta, uz visoku razinu opskrbe i usluge distribucije, posebno tijekom turističke sezone. Ključni oslonac jačanja distribucije su zaposlenici s dugogodišnjim iskustvom, vozni park od preko 150 dostavnih kamiona, 16 cash & carry i distributivnih centara u kojima se planira daljnja modernizacija prodajnih prostora i procesa", poručili su iz Fortenove.

Kako nam je rečeno, svi dosadašnji poslovni partneri VELPRO-Centra plus nastavit će biti važan dio poslovanja objedinjenog lanca, osobito Plus marketi i drugi mali trgovci kojima je Velpro centar dugogodišnji značajni strateški partner u razvoju nezavisne trgovine u Hrvatskoj.

"VELPRO-Centar plus, naime, posluje s više od 450 pravnih subjekata pod brendom malih trgovina – Plus market, te ima stratešku suradnju sa svim Udrugama malih nezavisnih trgovaca na području Hrvatske. Nadalje, s obzirom na to da je riječ o procesu pripajanja, nova kompanija će preuzeti obaveze iz svih postojećih ugovora i ugovorenih uvjeta distribucije, što se odnosi i na ugovore iz javne nabave. VELPRO Centar plus će i dalje biti prisutan u svim kanalima prodaje (Horeca i Retail)", istaknuli su u Fortenovi.

Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma Plus tom nam je tim povodom kazao kako će Konzum pripajanjem VELPRO–Centra ostvarivati dodatnu milijardu kuna u ukupnim prihodima, mreža će se proširiti za 16 veleprodajnih centara u Hrvatskoj, a tvrtka će imati ukupno 11.000 zaposlenika. Ivica Pivar, direktor VELPRO - Centra posebno je, pak, naglasio kako će se značajne sinergije ostvariti kroz efikasnije upravljanje asortimanom, opskrbnim lancem i ukupnim poslovanjem.

"To će nam omogućiti veliko unaprjeđenje ukupne usluge prema krajnjim kupcima - u maloj trgovini i nezavisnoj maloprodaji, kroz Plus markete, HoReCu kao i u segmentu javne nabave", rekao je Pivar. Najveći dio od 800 radnika Velpro Centra plus će zadržati postojeća radna prava, a kako doznajemo za manje od 20 radnika iz administracije, čija su radna mjesta sinergijom postala "višak", bit će ponuđena radna mjesta u okviru sustava, uz prekvalifikacije, ili stimulativne otpremnine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:11