Svjetlo na kraju tunela

Uprava Uljanika primila ponude potencijalnih ulagača, zainteresiran i australski Scenic?

Uprava nije navela koliko je zainteresiranih ponuđača
Ilustracija, porinuće novogradnje 530 u Uljaniku
 Goran Sebelic / Hanza Media

Uprava Uljanika d.d. u ponedjeljak je izvijestila putem Zagrebačke burze da je zaprimila ponude zainteresiranih potencijalnih investitora, ne navevši koliko ih je i od kojih ponuđača, a očekuje se da će ih danas predstaviti na sastanku u Ministarstvu gospodarstva.

Uprava u priopćenju podsjeća da se u razdoblju od 27. prosinca 2018. do 24. siječnja 2019. provodio postupak dubinske analize poslovanja od strane zainteresiranih potencijalnih investitora - strateških partnera.

Podsjeća i da je u petak, 25. siječnja 2019. u 20:00 sati istekao rok za predaju ponuda potencijalnih investitora zainteresiranih za sudjelovanje u provedbi Programa restrukturiranja Uljanika.

"U naznačenom roku i na propisan način (e-mailom i u uredu Uprave Uljanika d.d.), zaprimljene su ponude zainteresiranih potencijalnih investitora. Uprava Uljanika nastavlja proces odabira strateškog partnera, zajedno s Nadzornim odborom Uljanika razmatra ponude te vrši konzultacije s potencijalnim investitorima, socijalnim partnerima i nadležnim institucijama uključenim u proces restrukturiranja", stoji u priopćenju.

U međuvremenu, u Ministarstvu gospodarstva Uprava bi danas trebala izvijestiti o pristiglim ponudama.

Neslužbeno se jučer moglo doznati da su za Uljanik, osim Brodosplita i Fincantierija, kao potencijalni strateški ulagači zainteresirani australska Scenic grupa te Pomorski institut iz Splita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:42