Happy ending

Unatoč razvodu i gubitku dionica kompanije, Bezos će i dalje ostati najbogatiji čovjek

Uz to, supruga se u korist Bezosa odrekla i svih svojih udjela u Washington Post i Blue Origin
Lauren Sanchez (lijevo), Jeff i MacKenzie Bezos (desno)
 Getty images/REUTERS

Nekada najbogatiji bračni par, Jeff i MacKenzie Bezos, uskoro bi mogli okončati svoj 25 godišnji brak.

Par je u utorak objavio svoje odvojene izjave koje su bile ključne za finalizaciju postupka. Unutar svoje izjave, MacKenzie Bezos odrekla se 75 posto dionica Amazona u korist svog supruga, pri čemu bi u njenom vlasništvu ostalo svega 25 posto. Prema trenutnoj tržišnoj vrijednosti kompanije, ova globalna raspuštenica, nakon razvoda bila bi teška 35,7 milijardi dolara, te bi se tako upisala na listu jedne od najbogatijih žena svijeta.

Uz to, supruga se u korist Bezosa odrekla i svih svojih udjela u Washington Post i Blue Origin.

I dok će njegovu suprugu novo stečeno bogatstvo dignuti u nebo, čini se kako će ovaj razvod ipak neće uzdrmati Bezosovu titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu. Kako prenosi Business Insider, sa 75 postotnim udjelom, koje prema trenutnoj tržišnoj vrijednosti kompanije iznosi 107,4 milijarde dolara, bogatstvo izvršnog direktora i osnivača i dalje će biti iznad Bill Gatesovih 96,5 milijardi dolara.

Par je prvi put svoj razvod javnosti objavio u siječnju ove godine, nakon što je National Enquirer objavio kako posjeduje dokaze koji potvrđuju da je Jeff varao svoju suprugu s bivšom tv-voditeljicom Lauren Sanchez. Nakon toga, njihov privatni život pretvoren je u pravu medijsku farsu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:53