U iščekivanju

Uljaniku je blokiran račun, u tijeku su pregovori s ovrhovoditeljem o deblokadi

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.8.2018. u 11:29

AUTOR:

OBJAVLJENO:

30.8.2018. u 11:29

Pula, 290818. Tisuce radnika Uljanika kojima jos nije isplacena placa prosvjeduje uz podrsku sve vise gradjana po ulicama Pule.
Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX

Tisuće radnika Uljanika kojima još nije isplaćena plaća prosvjeduje uz podršku sve više građana po ulicama Pule

Uljanik d.d. izvijestio je u četvrtak ujutro da mu je blokiran račun, da su u tijeku pregovori s ovrhovoditeljem te se očekuje njegova deblokada tijekom dana.

Odgovarajući na upit Zagrebačke burze, iz Uljanika su priopćili da je račun društva u blokadi od 29. kolovoza 2018.

- U tijeku su pregovori s društvom ovrhovoditeljem te očekujemo postizanje dogovora o deblokiranju računa tijekom današnjeg dana - kaže se u odgovoru.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na situaciju u Uljaniku, kazavši da je nađen model da se radnicima Uljanik grupe isplate plaće i za srpanj i za kolovoz.

Istaknuo je da je to rješenje dobro, pravično i da je Vlada učinila maksimum u okviru zakonskih mogućnosti.

- Važno je da u sljedećim tjednima svi zajedno vidimo i budućnost predloženog od strane Uprave plana restrukturiranja i jedno strateško promišljanje kako nastaviti s održivom brodogradnjom, koja jako puno znači i za Istarsku županiju, za grad Pulu, za Primorsko-goransku županiju i Rijeku, naravno i za brodogradilišta koja posluju i Splitu i u Trogiru, a tu raspravu ćemo voditi na sjednici Vlade u Puli, koja će se održati 13. rujna - zaključio je Plenković.