Nova ulaganja

Ulaganja njemačke farmaceutske industrije u istraživanja i razvoj na rekordnoj razini

AUTOR:

OBJAVLJENO:

22.8.2018. u 12:48

AUTOR:

OBJAVLJENO:

22.8.2018. u 12:48

Stroke of Bavarian and Monsanto with grain ears and dollar marks, takeover offer of Bavarian, Schriftzuege von Bayer und Monsanto mit Kornaehren und Dollarnoten, ?bernahmeangebot von Bayer, Image: 327862087, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Ilustracija

Njemački kemijski i farmaceutski sektor ulaže više novca nego ikad dosad u istraživanja i razvoj i prošle je godine za tu namjenu izdvojio čak 10,8 milijardi eura, priopćili su u utorak iz industrijske udruge VCI.

U ovoj godini očekuje se daljnji rast ulaganja, koja bi trebala dosegnuti 11 milijardi eura, prognoziraju u VCI-ja.

Ukupna vrijednost ulaganja u istraživanje i razvoj u tom sektoru u 2017. predstavlja povećanje od tri posto u odnosu na godinu ranije.

U odjelima za istraživanje i razvoj u kemijskoj i farmaceutskoj industriji zaposlena je ukupno oko 41 tisuća radnika, od čega dvije trećine radi na razvoju novih lijekova odnosno kemijskih proizvoda, navode u VCI-ju.

Promatrano udjelom u prihodima, kemijska i farmaceutska industrija u Njemačkoj ipak znatno manje ulaže u istraživanje i razvoj nego elektronička i automobilska industrija, usmjeravajući u taj dio poslovanja samo 5,7 posto prihoda, pokazuju podaci udruge.