Etično poslovanje

U Zagrebu održana prva konferencija o etičnosti i usklađenosti u poslovanju

'Postoji nedostatak razumijevanja hrvatske javnosti za važnost etičnog poslovanja'
Lucia Ana Tomić
 Tomislav Krišto / Hanza Media

- Ovdje je danas trebalo sjediti preko tristo predstavnika državnog i privatnog sektora, a sjedi samo vas šezdeset. Upravo to pokazuje da postoji nedostatak razumijevanja hrvatske poslovne i političke javnosti za važnost etičnog poslovanja - u pozdravnom je govoru rekao Robert Ravenšćak, organizator prve zagrebačke konferencije o etičnosti i usklađenosti u poslovanju.

Tijekom dvodnevnog trajanja konferencije, koja će se u Zagrebu održati 13. i 14. lipnja, bit će održano preko 14 predavanja u sklopu kojih će sudjelovati svjetski i hrvatski stručnjaci iz sektora etičnog i usklađenog poslovanja, antikorupcije i Opće Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Direktor Odbora za dodjelu certifikata etičnosti, Philippe Montigny, kanadska stručnjakinja za etično poslovanje Alexandra Wrage te uspješni izraelski konzultant Eric Ben-Artzi samo su neka od renomiranih imena čija će se izlaganja moći ovih dana čuti u Zagrebu. Direktorica Ureda za usklađenost i podršku Uprave HPB-a, Lucia Ana Tomić, svojim je izlaganjem na temu izgradnje i održivosti C&E programa otvorila prvo izdanje konferencije. Tijekom izlaganja, naglasila je kako ne postoji univerzalni C&E program, već da ga svaka tvrtka mora zasebno definirati kako bi ga prilagodila svojim posebnostima.

- Ovim bih putem željela bih naglasiti ulogu koju zviždači imaju u unaprjeđenju etičnosti poslovanja svake tvrtke. Čak 70 posto svih akcija koje se pokrenu protiv korupcije i sukoba interesa, rezultat su hrabrosti onih ljudi koji nisu spremni okrenuti glavu od nepravde. - rekla je Tomić.

Na upit što očekuje od budućih izdanja konferencije, Ravenšćak je rekao da očekuje veći interes zato što smatra da bi se edukacijom o etičnom poslovanju mogle prevenirati afere koje su se dogodile u Hrvatskoj posljednjih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:02