Četvrti u nizu

U Orahovici i Pitomači otvoreni su novi poduzetnički inkubatori vrijedni 27,9 mil. kuna

'Naša je želja da se ovdje otvaraju nove hale i stvaraju nova radna mjesta', istaknuo je Andrović
Svečano otvorenje poduzetničkog inkubatora
 Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta

U Orahovici i Pitomači otvoreni su novi poduzetnički inkubatori, čime je broj poduzetničkih inkubatora u Virovitičko-podravskoj županiji porastao na četiri.

Projekt vrijedan više od 27,9 milijuna kuna obuhvaća ulaganje u izgradnju poduzetničkih inkubatora u Orahovici i Pitomači, kao i obnovu infrastrukture i prenamjenu zgrade u inkubatoru u Slatini, za što je županija dobila oko 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU. Time se stvaraju preduvjeti za razvoj malih i srednjih poduzeća, što će otvoriti nova radna mjesta, ističu u Ministarstvu gospodarstva i Virovitičko-podravskoj županiji.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Kongresna dvorana

Cilj je da se na području Virovitičko-podravske županije izgrade i opreme tri poduzetnička inkubatora koji zajedno čine Mrežu inkubatora. Ovome valja dodati i poduzetnički inkubator u Virovitici, koji je izgrađen još 2013. godine. Novim projektom oprema se oko 4200 četvornih metara infrastrukture, a broj novih poduzeća koja će je koristiti povećat će se za 30, kažu u Ministarstvu gospodarstva i u Virovitici.

- Naša je želja da se ovdje otvaraju nove hale i stvaraju nova radna mjesta, a u tome će im pomagati i razvojna agencija kao potporna institucija - istakao je Igor Andrović, virovitičko-podravski župan.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Zgrada novog inkubatora u Virovitičko-podravskoj županiji

Dodao je kako Virovitičko-podravska županija od iduće godine s HBOR-om pokreće kreditnu liniju s kamatnom stopom od dva posto, koju će u cijelosti pokriti županija. To znači da će mladi poduzetnici imati priliku ulaziti u kreditne aranžmane s kamatnom stopom od nula posto, dodao je Andrović.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Ministar Darko Horvat

- Uz svu infrastrukturu i potporu koja dolazi sa svih strana jedino što nam treba su poduzetničke ideje, kojih ne manjka - naglasio je Andrović.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Igor Andrović

- Inicijalno, za ovaj projekt je bilo predviđeno ukupno 200 milijuna kuna, što je bilo dovoljno za realizaciju i osnivanje 18 ovakvih inkubatora, no mi smo željeli više. Sinergijom i dobrom međuresornom suradnjom uspjeli smo osigurati dodatna sredstva kojima smo omogućili izgradnju i opremanje čak 46 ovakvih potpornih institucija. Paralelno radimo i na opremanju 49 poduzetničkih zona diljem Hrvatske - zaključio je Darko Horvat, ministar gospodarstva.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta
Ministar Darko Horvat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:11