Turistički završetak godine

U Istri je broj turista za Božić i Novu godinu sedam posto veći nego 2017.

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

27.12.2018. u 9:07

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

27.12.2018. u 9:07

Pula, 301214. Bura i niska temperatura primorale su turiste da se toplo obuku, no nisu ih sprijecili u naumu da razgledaju turisticke znamenitosti. Na fotografiji: turisti fotografiraju spomenik Jamesa Joyca, slavnog irskog pisca.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Turisti u Puli

Ove će godine u Istri za božićne i novogodišnje blagdane biti više turista nego lani u istom razdoblju.

Prema podacima županijske Turističke zajednice, očekuje se da će u najvećim istarskim gradovima Novu 2019. godinu dočekati 15.962 turista, što je sedam posto više nego lani.

Otvoreni veliki hoteli

Riječ je o turistima koji će u toj regiji boraviti od 21. prosinca pa sve do 2. siječnja iduće godine. Planira se da će ostvariti 57.288 noćenja, što je pet posto više.

Podaci o noćenjima i dolascima prikupljeni su od najvećih hotelskih tvrtki koje posluju u Istri: Plave lagune i Valamar Riviere iz Poreča, Maistre iz Rovinja, Lagune Novigrad te Arene Hospitality Groupa iz Pule. Svoja će vrata otvoriti 30 velikih hotela, a i njihova prosječna popunjenost bit će veća nego lani - 69 posto.

Od većih objekata, zatvoreni će biti samo oni na Brijunima, naselje Bi Village u Fažani, Valalta u Rovinju te Kempinski Hotel Adriatic u Savudriji.

Posebni programi

No, svoja će vrata otvoriti 20-ak manjih hotela diljem poluotoka.

Svi oni nude posebne programe i menije za doček Nove godine koji će se u gotovo svim većim gradovima - Puli, Poreču, Rovinju i Umagu - organizirati na otvorenom.