Pozitivni trendovi

U Hrvatsku dolazi sve više turista i radnika iz Velike Britanije: 'Pokazali smo da možemo'

U Splitu se okupilo više od 400 vodećih predstavnika britanskog turizma
Kristjan Staničić
 Boris Kovačev / CROPIX

U Podstrani u hotelu Le Méridien Lav na godišnjoj konferenciji britanskog udruženja profesionalaca u turizmu ITT - Institute of Travel and Tourism, okupilo se više od 400 vodećih predstavnika britanskog turizma kao što su VisitBritain, British Airways, easyJet, TUI, Thomas Cook, Lonely Planet....

Domaćini ITT konferencije, jedine profesionalne turističke udruge u Ujedinjenom Kraljevstvu u čijem su članstvu vodeći generalni menadžeri i lideri britanske turističke industrije, su Hrvatska turistička zajednica, TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i TZ grada Hvara.

Direktor glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić kazao je kako su dojmovi britanskih turističkih radnika o Splitu i Hrvatskoj iznimno pozitivni. Otkrio je da su pozitivni trendovi s britanskog tržišta zadržani i u dosadašnjem dijelu godine, u kojem je ostvareno 200 tisuća dolazaka te više od 890 tisuća noćenja s ovog tržišta, što predstavlja rast od pet posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

- Ovaj skup koji je organizirao Institute of Travel and Tourism, jedan je u nizu aktivnosti koje je HTZ podržao. Zahvaljujući njemu dobili smo kvalitetne informacije i analize o tome što nas ubuduće čeka na britanskom tržištu. Vjerujem da će upravo ovakvi skupovi biti od velike koristi u smislu promocije hrvatskog turizma. Svakodnevno se mijenjaju trendovi, mijenja se način putovanja... Puno toga se mijenja na globalnoj razini. Što se tiče turističkog prometa Hrvatska vrlo uspješno odolijeva tim promjenama. Rastemo ne samo u pokazateljima, nego i u kvaliteti turističke ponude i sadržaja. Pokazali smo da možemo i da znamo biti uspješni - istaknuo je Staničić dodavši da je u ovom trenutku zadovoljan dosadašnjim rezultatima turističkog sektora.

- Bilježimo porast dolazaka i porast noćenja od samog početka godine do danas. To znači da smo dobro odradili predsezonu. Sada ulazimo u ljetnu sezonu kada će intenzitet turističkih kretanja, odnosno, turističkog prometa biti najveći - komentirao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 18:30