Veliki planovi

Tvrtka koja stoji iza Oreo keksa planira postati vodeće ime u svijetu grickalica

Samo jedna od kompanija koja pokušava uvesti inovativna rješenja u svoje poslovanje
Ilustracija
 Max Pixel

Američka kompanija Mondelez, koja stoji iza poznatih brendova slatkiša poput Oreo keksa, Milka čokolade, Tobleronea i mnogih drugih, svojom novom 'agresivnom' strategijom planira postati najprepoznatljivije ime u svijetu grickalica.

Prema navodima CNN-a, svojom novom strategijom planiraju unaprijediti postojeće proizvode, ali i raditi na razvoju novih. Upravo iz tog razloga, razvili su novi inovacijski centar, SnackFutures, čiji je tim zadužen za realizaciju svih zacrtanih planova. Tako, uz pomoć svog razvojnog tima planiraju raditi na konstantnom otkrivanju najtraženijih sastojaka i okusa, a sve s ciljem razvoja premium slastica.

Kao samostalna tvrtka, Mondelez posluje tek od 2012. godine, kada se odcijepila od Kraft Foodsa. U tom kratkom razdoblju samostalnog poslovanja, uz brojne radikalne rezove i porast proizvodnje grickalica za tri posto, veliki naglasak stavili su i na razvoj brendova koje su preuzeli iz matične kompanije, poput dobro poznatih Oreo i Ahoy! keksa. Iako grickalice već sada čine 85 posto njihova poslovanja, izvršni direktor Mondeleza Dirk Van de Put najavljuje daljnji rast te brojke.

- Svoj rad moramo usmjeriti na želje i potrebe naših potrošača. To znači da moramo dobro poznavati njihove navike, što jedu, ali i gdje, kada i zašto kupuju određene proizvode – istaknuo je Van de Put.

Istraživanje Euromonitor Internationala pokazuje da Mondelez već sada drži drugo mjesto najvećeg proizvođača grickalica u svijetu, s tržišnim udjelom od 7,4 posto. Vodeći na toj listi je PepsiCo s udjelom od 7,6 posto, dok se Mars našao na trećem mjestu sa svega 4,9 posto tržišnog udjela.

Naime, ova američka kompanije nije jedina u svijetu prehrambene industrije koja pokušava uvesti inovativna rješenja u svoje poslovanja. Njihov trend, prate i brojne druge svjetske kompanije poput Chipotlea, General Mills a, ali i Coca-Cole.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:18