Travvy Awards

Turistički 'Oscari': Hrvatskoj su u New Yorku uručene tri prestižne nagrade

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.1.2019. u 12:06

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

24.1.2019. u 12:06

HTZ

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, Ina Rodin, direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku i John Kirk, editor Travel Pulse Kanada na dodjeli nagrade Travvy Awards

U kategoriji najbolje destinacije u Europi Hrvatska je osvojila srebro, broncu u kategoriji najbolje svjetske destinacije, dok je Hrvatska turistička zajednica kući odnijela srebro za najbolju europsku turističku organizaciju. Ove odlične vijesti za hrvatski turizam stigle su iz Amerike s upravo održane svečane ceremonije dodjele prestižnih američkih turističkih nagrada Travvy Awards u Gotham Hallu u središtu New Yorka.

- Ono što je Academy Awards u svijetu filma i filmske industrije to je Travvy Awards u svijetu industrije turizma! Ovo su iznimne vijesti za cjelokupni hrvatski turistički sektor jer je riječ o potvrdi popularnosti i odlične pozicije koju naša zemlja uživa na ovom iznimno velikom i važnom tržištu koje nije lako osvojiti. Nagrade pripadaju svim hrvatskim turističkim djelatnicima koji s puno truda i ljubavi iz godine u godinu podižu kvalitetu usluge i sadržaja hrvatskog turizma. Naime, priznanja su još i važnija kada se u obzir uzme činjenica da se ista dodjeljuju isključivo na temelju glasova američkih turoperatora i putničkih agenata, dakle od strane struke. Naš cilj je daljnje učvršćivanje tržišne pozicije Hrvatske kroz provedbu ključnih promotivnih aktivnosti koje će osigurati zadržavanje trendova rasta iz Amerike koja predstavlja tržište s kojeg ostvarujemo najveći turistički promet kada su u pitanju daleke zemlje - izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić prilikom preuzimanja nagrade.

Uz nas, u kategoriji za najbolju europsku destinaciju zlato je osvojila Grčka, a bronca je otišla u engleske ruke. U kategoriji najbolje svjetske destinacije zlato je dobila Australiji, srebro Barbadosu, dok je u kategoriji za najbolju europsku turističku organizaciju zlato osvojila Švicarska.

- Izuzetno nas veseli što su naš rad, ali i pozicija Hrvatske prepoznati od strane uglednih predstavnika američkog turističkog gospodarstva. Ovo je za nas odličan početak godine te dodatna motivacija u daljnjem tržišnom pozicioniranju Hrvatske na američkom tržištu. Nastavit ćemo s predanim radom u suradnji s kolegama iz hrvatskog turističkog sektora koji su dali snažan doprinos u dobivanju ovih prestižnih priznanja - poručila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku.

Godišnje nagrade Travvy Awards dodjeljuju se u organizaciji travAlliancemedia s ciljem isticanja najboljih primjera izvrsnosti i dostignuća u turističkoj industriji, a dodjeljuju se različitim dionicima kao što su nacionalne turističke organizacije, destinacije, turistički posrednici, proizvodi i drugi. Ove godine nagrade su dodijeljene na temelju više od 120.000 glasova što predstavlja najveću bazu nezavisnih američkih turističkih posrednika.