Najviša stepenica

Turistička kompanija Arena Hospitality Group prešla na Vodeće tržište Zagrebačke burze

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 16:10

AUTOR:

OBJAVLJENO:

18.12.2018. u 16:10

Zagrebačka burza

Reuel Slonim, predsjednik Uprave Arena Hospitality Group i Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze potpisuju ugovor

Turistička tvrtka Arena Hospitality Group i Zagrebačka burza potpisali su u utorak ugovor o prelasku te tvrtke sa Službenog na Vodeće tržište Zagrebačke burze. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Arena Hospitality Group Reuel Slonim i predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić.

Slonim je izrazio zadovoljstvo što će Arena biti među prvim kompanijama čije dionice kotiraju na Vodećem tržištu Zagrebačke burze.

Podsjetio je da su transformaciju tvrtke započeli 2016. godine, a današnje je uvrštenje još jedan važan iskorak.

- Nekadašnji Arenaturist, društvo bogate povijesti i nasljeđa, domaćeg i izrazito sezonskog karaktera, transformirali smo u međunarodnu kompaniju s cjelogodišnjem poslovanjem. Širenjem portfelja izvan granica Republike Hrvatske, postali smo prvo hrvatsko hotelsko društvo uvršteno na Zagrebačku burzu, koje, među ostalim, upravlja hotelima u Berlinu, Kölnu, Budimpešti... - ističe predsjednik uprave pulske tvrtke.

Slonim je kao iznimno važan trenutak za kompaniju naveo i lipanj 2017. godine, kada je "zaključena prva javna ponuda dionica u hrvatskom hotelijerskom sektoru, a iznos od 788,4 milijuna kuna predstavlja najveće prikupljanje sredstava jedne hrvatske kompanije nakon 2007. godine".

Sredstva su prikupljena s ciljem daljnjeg razvoja tvrtke, renoviranja objekata te proširenja nazočnosti na regionalnoj i međunarodnoj razini, dio je uložen je u Arenin luksuzni kamp Arena One 99 Glamping, a Slonim najavljuje i nastavak investicija u najveći kamp tvrtke Arena Kažela, uz ostale investicije koje još aktivno razmatraju.

 

Kompanija je izmijenila i opseg renoviranja Hotela Brioni, čija će obnova započeti u rujnu 2019. godine, a investicija se procjenjuje na više od 160 milijuna kuna, istaknuo je Slonim.

Predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić je podsjetila da je Vodeće tržište najzahtjevniji tržišni segment. Izrazila je zadovoljstvo što se Arena Hospitality Group odlučila na taj korak, koji svjedoči o posvećenosti kompanije najvišim principima transparentnosti i korporativnog upravljanja.

- Vjerujemo da ćemo uskoro u ovom segmentu imati još izdavatelja te time zajedno jačati transparentnost i pozitivno utjecati na povjerenje ulagatelja, likvidnost, kao i vrijednost tržišta u cjelini - poručila je Gažić.

Arena Hospitality Group druga je tvrtka čije su dionice uvrštene na Vodeće tržište Zagrebačke burze. Naime, početkom rujna ove godine na Vodeće su tržište uključene dionice Atlantic grupe.

Tim bi se dvjema tvrtkama u tom najzahtjevnijem tržišnom segmentu mogao pridružiti i solinski AD Plastik, koji je nedavno predao zahtjev Burzi za prelazak dionica te tvrtke iz segmenta Službenog tržišta na Vodeće tržište. Zagrebačka je burza taj zahtjev zaprimila prošli tjedan, 14. prosinca, kada je najavila i da će donijeti odluku o zahtjevu solinske tvrtke.