Hrvatska udruga za igre

'Tražimo od Vlade da regulira poslovanje stranih kladionica na hrvatskom tržištu'

Svjetsko prvenstvo u nogometu uvijek znači i pojačani interes za klađenjem
Ilustracija, klađenje preko interneta
 Profimedia, Alamy

Hrvatska udruga za igre na sreću pozvala je Vladu da što prije "blokira ili na drugi način regulira poslovanje stranih kladionica koje na hrvatskom tržištu ilegalno posluju putem interneta". "Svjetsko prvenstvo u nogometu kao najatraktivnija sportska manifestacija tijekom koje se cijela nacija pretvori u navijače, uvijek znači i pojačani interes za klađenjem. Ako usporedimo lipanj 2015. godine u kojem se nije održavala velika nogometna smotra, s lipnjem 2016. kada je igrano Europsko prvenstvo, dolazimo do povećanja klađenja za dvadesetak posto", navodi se u priopćenju Udruge.

Pritom se napominje kako, obzirom na to da je prema hrvatskom Zakonu o igrama na sreću propisano da se na klađenje u poslovnicama i na kladomatima plaća mjesečna naknada u iznosu od pet posto na uplatu, država od toga uprihoduje novac koji bi mogao biti i znatno veći.

„Tražimo da institucije naše države hitno zaštite nas koji osim plaćanja naknada i poreza poslujemo poštujući sve zakone i propise. Također, tražimo da se hitno onemogući poslovanje stranih online kladionica koje u Hrvatskoj ne plaćaju ni naknade, ni poreze, a zbog čega će samo ovaj mjesec iz proračuna iscuriti milijuni kuna. Apeliramo na Vladu Republike Hrvatske, na nadležno Ministarstvo financija i sve druge institucije da se što prije blokiraju ili na drugi način reguliraju ilegalne strane internet kladionice“, ustvrdila je tim povodom Matea Mateković, predstavnica HUZIS-a, udruge koja okuplja hrvatske tvrtke priređivače igara na sreću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:11