Skupa torbica

Torbica stara 10 godina na londonskoj dražbi prodana je za više od milijun kuna

Na londonskoj dražbi poznata torbica prodana za 1 milijun i 360 tisuća kuna
Hermes Birkin torbica prodana za 162.500 funti
 Profimedia, Ferrari

Jučer je na londonskoj dražbi prodajom torbice stare deset godina oboren rekord. Naime, torbica poznate marke Hermes modela Birkin prodana je za 1 milijun i 360 tisuća kuna, javlja BBC.

Hermes Birkin torbica modela Himalaya iz 2008. godine, poznata je po tome što je izrađena od kože nilskog krokodila, kao i po tome da se na njoj nalazi bijelo zlato od 18 karata i dijamanti.

Početna dražbena vrijednost torbice bila je približno 837.000 kuna, zbog stanja kojeg su stručnjaci ocijenili kao „drugorazredno” bez očitih nedostataka.

Svjetski rekord za najskuplju korištenu torbicu prodanu na dražbi bio je oboren u kineskom Hong Kongu 2017. godine, kada je torbica njihove proizvodnje bila prodana za vrtoglavih 2 milijuna i 100 tisuća kuna.

Francuski brand Hermes je s izradom slavne torbice započeo davne 1981., dok model Birkin nosi ime po poznatoj francuskoj pjevačici i glumici Jane Birkin. Novi modeli torbica u slobodnoj se prodaji mogu kupiti za prosječno 60.000 kuna. Međutim, čak i da netko uštedi toliko novaca i odluči ih potrošiti na torbicu, trebat će prvo svoje ime staviti na notornu listu čekanja, i torbicu pričekati godinu do dvije.

Torbice su postale planetarno popularne i iz razloga što se nerijetko mogu naći na rukama svjetskih superzvijezda poput Kim Kardashian, Celine Dion i Victorije Beckham.

Nije upitno da je riječ o najvrjednijoj torbi na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:59