Kontroverzni poduzetnik

Tko je naš hotelijer i menadžer koji je sudjelovao u teškoj nesreći u Dubravi

Protiv njega je USKOK prošle godine otvorio istragu da je šef skupine koja je, trgujući luksuznim vozilima, utajila porez
Robert Palić (u krugu) i smrskani Audi
 CROPIX

Prebrza vožnja i tko zna što još “kumovali” su prometnoj nesreći koja se jučer oko 12.45 sati dogodila na križanju Avenije Dubrava s Kapucinskom ulicom u zagrebačkoj Dubravi. Kako doznajemo, BMW koji je velikom brzinom išao po Aveniji Dubrava vozio je Mihael Ćibarić (26), jedan od četvorice braće Ćibarić koji su prije godinu dana, nezadovoljni sporim “tretmanom” u KB-u Dubrava, napali administratora bolnice.

Zanimljivo je da je i drugi sudionik nesreće s kojim se Ćibarić sudario također dobro poznat policiji. Radi se o hotelijeru i menadžeru Robertu Paliću (51), koji je sjedio za upravljačem Audija RS 8, i protiv kojeg je USKOK prošle godine otvorio istragu da je šef skupine koja je, trgujući luksuznim vozilima, utajila porez. U nastalom metežu, jer su posvuda letjeli dijelovi slupanih automobila, krhotine su ozlijedile prolaznicu koja se spletom nesretnih okolnosti zatekla u neposrednoj blizini na stanici.

Ozljede

Rezime nesreće su tri ozlijeđene osobe koje su prevezene na sanaciju ozljeda u bolnicu. I dok je stariji vozač, kako doznajemo, zadobio teški potres mozga, mlađi je isto u teškom stanju jer mu je probijeno plućno krilo. Svjedoci na poprištu užasa, šokirani viđenim prizorom, kao i onim što je uslijedilo kasnije, rekli su da su nakon sudara krhotine letjele na sve strane. Navodno je prvo BMW preletio cestu preko dijela zebre i zabio se u parkirana vozila u blizini.

Što je točno bilo i je li tko od sudionika nesreće bio pijan ili drogiran, utvrdit će se policijskim očevidom: - Mojem klijentu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo - rekao nam je Ćibarićev odvjetnik Tihomir Mišić.

Kobno skretanje Međutim, Palićev odvjetnik Gordan Preglej izjavio je da prema izjavama više svjedoka koji su se našli na licu mjesta proizlazi da je upravo njegov klijent počeo skretati ulijevo tek nakon što mu se upalilo zeleno svjetlo za smjer za skretanje. - Stoga je jasno da je vozač BMW-a prošao kroz crveno svjetlo te da je vozio prebrzo - naglasio je Preglej.

Mihael Ćibarić osuđen je pravomoćno na devet mjeseci zatvora, koji su mu zamijenjeni radom za opće dobro, a zbog tučnjave u KB-u Dubrava kada je teško pretučen administrator bolnice. Robert Palić, pak, poznat je kao osoba koja je prije devet godina na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Dinama optužio kontroverznog istražitelja Uefe Robina Bokšića da je prevarant, a Iani je protiv Palića USKOK otvorio istragu zbog utaje 4,9 milijuna kuna poreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 21:51