Pobijedio na sudu

Tko je doktor kojem Grad Split mora platiti 150 milijuna kuna i kako se domogao tog novca

Vodeći ljudi Splita tvrde da je nakon ove presude suda ugroženo normalno funkcioniranje grada
Neboder u Splitu
 Ante Čizmić / Hanza Media

Dr. Nebojša Knežević, kao suvlasnik najvećeg dijela parcela na TTTS-u povezanih s ovim slučajem, ukupne površine oko 65.000 metara četvornih, zbog drugostupanjske presude kojom je Županijski sud u Zagrebu gotovo u potpunosti potvrdio presudu prvostupanjskog Općinskog suda u Splitu, po kojoj bi mu građani Splita morali platiti gotovo 150 milijuna kuna, mogao bi baciti Grad na koljena.

Dr. Knežević je inače liječnik, specijalist za unutarnje bolesti i dugi je niz godina radio u splitskom KBC-u, na Klinici za unutarnje bolesti, otkriva Slobodna Dalmacija.

U Kaštel Starom, gdje i stanuje, suvlasnik je i direktor tvrtke "Petra dura", koja je, kako se navodi u zadnjem dostupnom poslovnom izvješću, onom za 2017. godinu, imala samo jednog zaposlenog i prijavljenu dobit od 2761 kunu, a godinu prije tri zaposlena i dobit od 3538 kuna.

Dr. Nebojša Knežević, FOTO: Slobodna Dalmacija

Na čelu s dr. Kneževićem i tom tvrtkom, koja se bavi iznajmljivanjem poslovnih prostora i servisnim uslugama, ostali suvlasnici parcela na tom dijelu grada su krajem 2016. godine zatražili od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti pojedinih članaka Zakona o cestama, očito vezano uz spor s Gradom, ali je postupak u veljači 2017. godine obustavljen u potpunosti.

Upravo zbog jednog u nizu postupaka koji dr. Knežević vodi s Gradom, Agencijom "Eko-Kaštelanski zaljev" i HEP-om, "zaustavljen" je projekt izgradnje kanalizacije za Žrnovnicu i Korešnicu jer je, kao vlasnik dijela zemljišta blizu TTTS-a, uložio žalbu na lokacijsku dozvolu zato što bi trasa vodovoda prolazila preko njegove parcele.

Iz dostupnih podataka primjetno je da svojim primjedbama aktivno sudjeluje u postupcima izrade prostornih planova u Kaštelima i Milni na Braču, piše Slobodna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:40