Biografija

Tko je Dario Šalić, čovjek koji bi trebao zamijeniti Galića i preuzeti vodstvo Jamnice?

Prije no što mu se javio Fabris Peruško radio je kao menadžer u Atlantic Grupi
Dario Šalić i boce Jamnice
 Neja Markičević / privatna arhiva / Hanza Media

Mislav Galić na čelu Jamnice je bio od 2016. godine, a ako se prihvati želja Fabrisa Peruška, zamijenit će ga Dario Šalić.

Šalić menadžer je u najboljim godinama, rođen je 1965. godine u Osijeku, radio je na poziciji direktora Strateške distribucijske regije HoReCa u Atlantic Grupi, što znači da je bio zadužen za sva tržišta bivše Jugoslavije.

Da ima bogato iskustvo u industriji pića pokazuje njegovo prethodno radno iskustvo - od 2012. do 2014. godine bio je direktor Heinekena u Bosni i Hercegovini, a u razdoblju od 2005. do 2012. upravljao je prodajom Coca-Cola Beverages u pet ključnih hrvatskih regija. Prije toga je bio regionalni direktor prodaje InBev Zagrebačke pivovare u istočnoj Hrvatskoj.

Završio je Kineziološki fakultet na Sveučilištu Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku, a u početku se činilo da će njegova karijera ići bitno drugačijim smjerom. Počeo je kao instruktor fitnessa, bavio se skijanjem, a nakon sudjelovanja u Domovinskom ratu postao je Business Developer i okrenuo se intenzivnim edukacijama menadžmenta i poslovanja u Londonu, Brusselsu, Krakowu, Pragu.

U svojoj bogatoj karijeri posebno se fokusirao prodaju, operativno poslovanje, upravljanje financijama i ljudskim resursima te na izgradnju korporativne kulture temeljene na inovativnosti i održivom razvoju te se time namjerava rukovoditi i u budućem upravljanju Jamnicom, ako dobije blagoslov Nadzornog odbora.

Što se tiče privatnog života, Dario Šalić živi u Zagrebu, oženjen je i ima dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 04:29