Nisu dugo čekali

Tesla već zapošljava u novoj tvornici koju će graditi u Šangaju

Elon Musk ovaj mjesec je izjavio kako će tvornica koštati 2 milijarde dolara
Tvornica Tesle u Fremontu, Kalifornija
 Stephen Lam / REUTERS

Tesla je započeo proces zapošljavanja u svojoj novoj tvornici u Šangaju, tek mjesec dana nakon što je američki proizvođač električnih automobila potpisao projekt s lokalnim vlastima vrijedan 2 milijarde dolara.

Prema oglasima objavljenim na internetskoj stranici, Tesla trenutno potražuje 14 zanimanja uključujući poslove arhitektonskog dizajnera, ali i višeg financijskog menadžera. Većina zanimanja traži minimalno 6 godina iskustva i seniorsku razinu, stoji u većini oglasa.

Tesla nije odgovorio na Reutersovu molbu za komentarom. Iz novine The 21st Century Herald su u utorak izvjiestili o oglasima te dodali kako je Tesla počeo oglašavati pozicije u nedjelju.

Tesla je prošlog mjeseca sa šangajskim vlastima potpisao ugovor o izgradnji njihove prve tvornice izvan SAD-a, što će udvostručiti veličinu Tesline globalne proizvodnje.

Izvršni direktor Elon Musk ovaj mjesec je izjavio kako će tvornica koštati 2 milijarde dolara te kako planiraju projekt financirati iz lokalnog duga.

Iz Tesle su izjavili kako žele proizvesti prvi auto u tvornici dvije godine nakon početka radova, čime bi se kroz dvije do tri godine povećao broj proizvedenih vozila za 500.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:51