Nisu dugo čekali

Tesla već zapošljava u novoj tvornici koju će graditi u Šangaju

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2018. u 7:56

AUTOR:

OBJAVLJENO:

8.8.2018. u 7:56

The Tesla factory is seen in Fremont, California, U.S. June 22, 2018. REUTERS/Stephen Lam
Stephen Lam / REUTERS

Tvornica Tesle u Fremontu, Kalifornija

Tesla je započeo proces zapošljavanja u svojoj novoj tvornici u Šangaju, tek mjesec dana nakon što je američki proizvođač električnih automobila potpisao projekt s lokalnim vlastima vrijedan 2 milijarde dolara.

Prema oglasima objavljenim na internetskoj stranici, Tesla trenutno potražuje 14 zanimanja uključujući poslove arhitektonskog dizajnera, ali i višeg financijskog menadžera. Većina zanimanja traži minimalno 6 godina iskustva i seniorsku razinu, stoji u većini oglasa.

Tesla nije odgovorio na Reutersovu molbu za komentarom. Iz novine The 21st Century Herald su u utorak izvjiestili o oglasima te dodali kako je Tesla počeo oglašavati pozicije u nedjelju.

Tesla je prošlog mjeseca sa šangajskim vlastima potpisao ugovor o izgradnji njihove prve tvornice izvan SAD-a, što će udvostručiti veličinu Tesline globalne proizvodnje.

Izvršni direktor Elon Musk ovaj mjesec je izjavio kako će tvornica koštati 2 milijarde dolara te kako planiraju projekt financirati iz lokalnog duga.

Iz Tesle su izjavili kako žele proizvesti prvi auto u tvornici dvije godine nakon početka radova, čime bi se kroz dvije do tri godine povećao broj proizvedenih vozila za 500.000.