Rast u ključnim segmentima

Tele2 Hrvatska zabilježila 81 milijun kuna dobiti u drugom tromjesečju ove godine

Našim zaposlenicima smo omogućili rad od kuće, do četiri dana u mjesecu, ističe predsjednik Uprave Viktor Pavlinić
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska
 Tele2 Press

Tele2 Hrvatska je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario ukupni prihod od 360 milijuna kuna, što je 12,5 posto više nego u istom razdoblju lani, dok je dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), bez utjecaja MSFI-a 16, dosegnula 81 milijun kuna ili 66 posto više, izvijestili su u srijedu iz te telekomunikacijske kompanije.

EBITDA marža, bez utjecaja novog međunarodnog standarda financijskog izvještavanja - MSFI-a 16, iznosi pak 23 posto, dok je u istom razdoblju prošle godine iznosila 15 posto, navode iz Tele2 Hrvatska.

Ističu da kompanija ostvaruje rast u svim ključnim segmentima koji uključuju prihode od krajnjih korisnika usluga, veleprodaje, stranaca u mreži, kao i prihode od opreme, odnosno uređaja.

U odnosu na drugi kvartal 2018. kompanija je zabilježila i porast broja korisnika, za više od 64 tisuće.

Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić izjavio je da rast svih glavnih financijskih pokazatelja u drugom tromjesečju ukazuje na nastavak pozitivnog trenda s kojim je zaključeno prvo tromjesečje.

Napominje da se u proteklim mjesecima nastavilo s ulaganjima u razvoj mreže, kako bi dodatno poboljšali korisničko iskustvo te spremno dočekali turističku sezonu.

Pavlinić navodi da su u proteklom razdoblju nastavili i sa zapošljavanjem dodatnih kadrova, a kako su uslijed njihova rasta sjedište u Zagrebu preselili u veći i moderniji ured.

"Zadovoljni zaposlenici preduvjet su uspješne kompanije i zadovoljnih korisnika, pa kontinuirano uvodimo dodatne pogodnosti kako bismo zadržali visoku stopu angažiranih zaposlenika. Tako smo nedavno našim zaposlenicima omogućili rad od kuće i to do četiri dana u mjesecu", rekao je Pavlinić.

U prvih šest mjeseci ukupni prihodi 697 milijuna kuna

Iz Tele2 Hrvatska su izvijestili i kako su u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvareni ukupni prihodi od 697 milijuna kuna, što je porast od devet posto, dok je EBITDA porasla 65 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kapitalne investicije u prvoj polovici 2019. iznosile su 83 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 138 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

U srijedu su objavljeni i konsolidirani rezultati poslovanja švedske grupe Tele2 AB, koji pokazuju da je u drugom tromjesečju ostvarila 6,8 milijardi švedskih kruna ukupnih prihoda, što je pad od dva posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

EBITDA je, pak, porasla za tri posto u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dosegnuvši 2,2 milijarde kruna.

Inače, kako je priopćeno krajem svibnja, švedski Tele2 AB dogovorio je prodaju svog hrvatskog poslovanja Tele2 Hrvatska United grupi za 220 milijuna eura, a zaključenje te transakcije se očekuje do kraja 2019. godin

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:18