Produženje sezone

Svjetski poznata sportska manifestacija IRONMAN dovodi u Poreč olimpijski triatlon 5150

Hotelijerska tvrtka Plava laguna popisala je ugovor o suradnji s World Triathlon Corporationom
Erwin Dokter iz Wolrd Thriatlon Corporationa i Neven Staver, predsjednik Uprave Plave lagune
 Goran Šebelić / CROPIX

Poreč je već niz godina poznat kao vrhunska sportska destinacija u Hrvatskoj zbog brojnih značajnih prvenstava, sportskih priprema, ali i mega sportskih manifestacija. S tom tradicijom Poreč nastavlja i ove godine uvodeći tri nove manifestacije, i to u suradnji hotelijerske tvrtke Plava laguna s američkom organizacijom World Triathlon Corporation koja ima licencu za IRONMAN-a. Kraća inačica te manifestacije održavala se u Puli tri godine, a u svibnju će se u Poreču održati olimpijski triatlon 5150.

Stoga je danas u Poreču potpisano pismo namjere o organizaciji te manifestacije, a potpisali su ju Erwin Dokter iz World Triathlon Corporationa, Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune, Nada Prodan Mraković, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić, načelnik općine Funtana Mladen Grgeta, direktor TZŽ Istarske županije Denis Ivošević, direktor TZ Grada Poreča Nenad Velenik te Ana Milohanović Čehić, direktorica TZ općina Funtana.

Riječ je o top manifestacijama koje će se održati ove i iduće godine u Zelena Resortu te Poreču i Funtani. Naime, javni će sektor također podržati ovu značajnu sportsku manifestaciju koja će ponovno lupu javnosti usmjeriti na ovu perjanicu hrvatskog turizma.

Direktor utrke Goran Vrus kazao je kako će samo utrka 5150 okupiti sigurno oko 500 sudionika, a s njima se očekuje još 1500 posjetitelja. Prijave su otvorene od sutra.

- Utrka će se održati 5. svibnja, a posjetitelje očekuju sljedeće discipline - 1.5 kilometar plivanja, 40 kilometara biciklizma i 10 kilometara trčanja. Cijeli event će početi 4. svibnja kada očekujemo oko 500 natjecatelja koji će doći iz šire okolice - objasnio je Vrus.

Osim toga, 6. kolovoza u Poreču će se u suradnji Plave lagune i američke organizacije održati i utrke IRONKIDS®i IRON GIRL®.

- Sportska manifestacija Plava laguna IRONGIRL je samo za žene. Organizirat će se samo jedna disciplina, i to trčanje na udaljenosti od pet kilometara. Što se tiče utrke Plava laguna IRONKIDS, mogu se prijaviti djeca od 4 do 14 godina. Udaljenosti trčanja će se još dogovoriti - rekao je Vrus.

Predsjednik uprave Plave lagune Neven Staver kazao je kako Plava laguna već 62 godine kroz svoje poslovanje potiče sport i sportski turizam.

- Od samih početaka Plava laguna je razvijala simbiozu svog core businessa sa sportom. I zato u našim resortima imamo bogatu sportsku infrastrukturu. Nakon ATP-a u Umagu te organizacije polumaratona i podupiranja organizacije triatlona, logičan nastavak razvoja sportskih evenata bio je pokušati stupiti u suradnju s World Thriatlon Corporationa iz Floride - izjavio je Staver dodavši kako su krajem prošle godine s njima sklopili ugovor o suradnji te da će u dvije iduće godine organizirati tri manifestacije.

Ovu mega sportsku manifestaciju najavio je i sam IRONMAN, odnosni kompanija Wanda Sports Holdings.

- Oduševljeni smo što smo doveli takmičenje serije 5150 Triathlon Series u ovaj lijepi kutak Hrvatske, i uvjereni smo da će sportaši iz cijele EMEA regije imati ne samo sjajan doživljaj u utrci, nego i prekrasan vikend u Poreču. Za mnoge sportaše, ideja o natjecanju u utrci IRONMAN® ili IRONMAN 70.3® može biti iznimno zastrašujuća, ali 5150 format je dostupan mnogim sportašima svih sposobnosti. Za mnoge, smatramo da je to savršen način da ih odvede do duljih trka, a istovremeno samo po sebi čini značajno postignuće - kazao je Stefan Petschnig, direktor za IRONMAN Europa, Bliski Istok i Afrika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:23