Teški dani

Suosnivaču Microsofta dijagnosticirana je zloćudna bolest: 'Agresivno ću se boriti'

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.10.2018. u 12:51

AUTOR:

  • Novac.hr

OBJAVLJENO:

2.10.2018. u 12:51

EXCLUSIVE: Billionaire and Microsoft founder Paul Allen leaves the TED talks conference in Vancouver, Canada. Paul headed to his waiting SUV after attending the even in downtown Vancouver.
13 Apr 2018, Image: 368483953, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Paul Allen

Suosnivač Microsofta i jedan od najbogatijih ljudi svijeta Paul Allen objavio je da mu je ponovno dijagnosticiran Ne-Hodgkinov limfom, piše CNN.

Allen i ranije se borio protiv limfoma kojeg je pobijedio 2009., a ni sada neće odustati, već će se “agresivno boriti protiv bolesti”, kako je izjavio.

- Medicina se jako promijenila od 2009. kada sam pobijedio ovu bolest te su doktori veoma optimistični po pitanju mog oporavka – dodao je milijarder.

Unatoč bolesti, Allen će nastaviti sa svojim radom na brojnim projektima koji uključuju rad na neprofitnim istraživačkim centrima i njegovoj investicijskoj kompaniji Vulcan. Uz to, i dalje će biti uključen u poslovanje dvaju profesionalnih sportskih klubova koje posjeduje – Seattle Seahawks iz NFL-a i NBA frnšizu Portland Trail Blazers.

Paul Allen je osnovao Microsoft s Bill Gatesom 1975. te je napustio kompaniju 1983. kada se liječio od Hodgkinovog limfoma, to jest zloćudnog oboljenja limfnog sustava.