B2Run

Splitsku B2Run poslovnu utrku ove će godine trčati 750 trkača iz 54 kompanije

Nakon Splita slijede utrke u Rijeci, Osijeku i završna u Zagrebu
B2Run utrka
 PRiredba Studio

Hrvatska poslovna utrka B2Run od ove je godine dio je međunarodne B2Run obitelji. Ovime, osim što se hrvatska utrka upisala na globalnu trkačku mapu svijeta, poslovnjaci iz Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita trčat će pod istim nazivom kao i više od 250 000 sudionika iz jedanaest svjetskih država. U protekle četiri godine, u ovoj utrci u četiri hrvatska grada – Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu – sudjelovalo je više od 20 000 trkača iz 800 hrvatskih kompanija.

Hrvatska HT B2Run utrka ove se godine prvo trči u Splitu u četvrtak 25. travnja u 18.00 sati. Splitsku utrku trčat će 750 trkača iz 54 kompanije. Utrka standardno starta i završava na splitskoj Rivi, a trči se trasom kroz cijeli grad.

Osim rekreacije, ovogodišnje sudionice očekuju i nagrade koje se dodjeljuju na nacionalnoj razini nakon završetka posljednje utrke u Zagrebu, te na lokalnoj razini nakon završetka svake od četiri utrke. Svi sudionici ulaze u nacionalno finale u kategorijama najbrža trkačica i trkač, najbrži CEO prijavljene kompanije, najbrža državna institucija, IT firma, proizvođač pića, proizvođač hrane, medijski tim, najbrži mladi lavovi te najmotiviraniji tim i najbolji navijački tim.

Za svaku od kategorija osigurane su i atraktivne nagrade poput putnog osiguranja, vrijednog sata, sportske odjeće, nagrada u hrani i piću, škole trčanja i niz još zanimljivih i zabavnih sadržaja.

Među trkačima bit će i 44-godišnji Splićanin Marin Koceić, pobjednik prošlogodišnje splitske utrke u muškoj kategoriji velikih poduzeća te poznati hrvatski triatlonac iz tvrtke Ericsson Nikola Tesla - Imamo jaku i dobru ekipu. Gdje god nastupi Ericsson Nikola Tesla u punom sastavu, odnosimo pobjede.

- Nisam siguran hoću li ove godine skinuti vlastiti rekord no bez obzira na to uvijek mi je gušt nastupiti na ovoj utrci u Splitu sa svojim kolegama. U 21. stoljeću zbog sjedilačkog načina života mnogi se okreću trčanju jer je to najlakši način rekreacije. Ljudi žele što više boraviti u prirodi i brinuti se o svom zdravlju. Ova utrka izvrsna je po tome što potiče poslovne ljude, radne kolege na druženje, kretanje, zabavu- ističe Koceić

HT B2Run utrku ove godine ima i humanitarni karakter. U onom gradu koji zabilježi najbrže prolazno vrijeme trkača, Hrvatski Telekom će pokrenuti program digitalnog opismenjavanja lokalnog stanovništva kroz besplatne edukativne radionice u gradskim knjižnicama.

Nakon Splita slijede utrke u Rijeci 23. svibnja, Osijeku 12. lipnja i završna u Zagrebu 3. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:57