Pod prijetnjom stečaja

Šoljić: 'Nadzorni odbor 3. maja odobrio je Upravi naplatu zadužnice od 550 milijuna kuna'

Apelirao je na sve vjerovnike da omoguće jednodnevnu deblokadu računa
Sindikalist 3. maja Juraj Šoljić
 Goran Šebelić / CROPIX

Nadzorni odbor 3. maja dao je upravi suglasnost da naplati zadužnicu od 550 milijuna kuna na temelju pozajmice Uljaniku, rekao je u četvrtak za Hinu predstavnik radnika u Nadzornom odboru 3. maja Juraj Šoljić te istaknuo da pozdravlja tu odluku.

Šoljić je pojasnio da je riječ o 523 milijuna kuna pozajmice, koju je 3. maj dao Uljaniku te pripadajućim kamatama.

Uz to, Šoljić je, kako je rekao, od dobavljača i kooperanata 3. maja doznao da su vjerovnici 3. maja, tj. svi kooperanti i dobavljači, koji su blokirali račun brodogradilišta, pozvani da se sutra, u petak, jave u upravu 3. maja te kako se nada da će se dogovoriti o neophodnoj deblokadi računa.

Još jednom apeliram na sve vjerovnike da omoguće jednodnevnu deblokadu računa, kako bi se 3. maju omogućilo dodatno vrijeme za opstanak. Ako se račun ne deblokira, 24. listopada bio bi 61. dan neprekinute blokade računa, što znači i mogući stečaj ili likvidaciju 3. maja, naglasio je.

Šoljić je još kazao da se danas u riječkom brodogradilištu očekuju i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), navodno u vezi broda za prijevoz automobila (514), za kojega je naručitelj raskinuo ugovor, a u svibnju je porinut u more i u završnoj je fazi radova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:45