Nova suradnja

Softverska tvrtka Aurora i Fiat Chrysler kreću u zajednički razvoj autonomne tehnologije

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.6.2019. u 16:07

AUTOR:

OBJAVLJENO:

11.6.2019. u 16:07

Fiat workers assemble cars at an automobile factory in the southern Italian town of Pomigliano January 30, 2009. Fiat SpA and Chrysler have a framework for an alliance and a U.S. government blessing and now must race to tie up crucial agreements with debt holders and unions to make it a reality. Picture taken January 30, 2009. REUTERS/Stefano Renna/Agnfoto (ITALY POLITICS BUSINESS TRANSPORT) - GM1E53V1ETX01
Stefano Renna/Agnfoto / REUTERS

Ilustracija: tvornica Fiata u gradu Pomigliano

Inovativna tehnološka tvrtka Aurora, proizvođač softver za autonomna vozila, priopćila je kako će se udružiti s Fiat Chryslerom kako bi razvila takvu tehnologiju za komercijalna vozila, što je najnovija suradnja te brzorastuće kompanije iz Silicijske doline s autoindustrijom.

Ugovor s jednom od kompanija Velike trojke u autoindustriji proširit će djelokrug Aurore i omogućiti joj da ponudi raznolika rješenja strateškim klijentima u logistici, transportu i drugim područjima, navodi se u priopćenju kalifornijske kompanije.

Proizvođači automobila i drugi kupci, osim za flote vozila za usluge prijevoza, zainteresirani su za primjenu tehnologija za autonomnu vožnju u komercijalne svrhe, kao što su dostavna vozila.

Financijski uvjeti sporazuma nisu objavljeni.

Aurora se već udružila s Volkswagenom, Hyundaijem i kineskim Bytonom kako bi razvila i testirala sustave za autonomnu vožnju za primjenu kod proizvođača automobila, vlasnika voznih parkova i drugih.

Kompanija se nalazi među desecima startupova, proizvođača automobila i velikih tehnoloških tvrtki koje rade na autonomnim sustavima i koje žele kapitalizirati mnoštvo promjena u transportnoj industriji koje donosi razvoj strojnog učenja.