Komplicirani zahvat

Snaha najbogatijeg Srbina operirala jetru u zagrebačkoj bolnici Merkur

Mogao je bilo koju svjetsku, no Bogoljub Karić izabrao je hrvatsku bolnicu
Dr. Stipislav Jadrijević
 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

- Predlagali su mi mnoge svjetske medicinske centre kada je oboljela moja snaha, Hali Mulić, ali izabrao sam Zagreb, koji su mi preporučili i liječnici iz Beograda. U bolnici Merkur dr. Stipislav Jadrijević izveo je komplicirani zahvat na jetri pacijentice i samo mogu reći da je riječ o virtuozu kojeg poštuje cijeli svijet - kaže za Jutarnji Bogoljub Karić, jedan od najbogatijih Srbina, koji je prepun hvale za zagrebačkog liječnika koji je prošle godine bio proglašen i najdoktorom.

Konzultacije

Karić dodaje da se konzultirao s mnogim liječnicima u poznatim klinikama diljem svijeta i da su mu svi predlagali “idite u Zagreb”.

- Kada sam pitao Amerikance i Ruse gdje izvršiti zahvat kod moje teško oboljele snahe, odgovor je uvijek bio isti, tu u susjedstvu, kod dr. Jadrijevića. Tada sam čuo i impresivne podatke da je izveo gotovo 2500 operacija na jetri i da je uspješnost pri transplantaciji jetre koju radi ovaj liječnik 96 posto, više nego u japanskim i američkim klinikama - govori Karić, čija snaha je uspješno operirana i sada se oporavlja.

Bogoljub Karić bio je neko vrijeme najbogatiji srpski biznismen, a danas ima raširene poslove po cijelome svijetu i zapošljava 60.000 ljudi. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća Bogoljub Karić s dva brata i sestrom osnovao je u Peći tvrtku “Braća Karić”, neko vrijeme bio je i ministar u srpskoj vladi te je osnovao vlastitu stranku Pokret snaga Srbije - Bogoljub Karić. Zbog financijske afere oko srpskog Telekoma, odselio se u Rusiju, gdje je proveo 11 godina, a Specijalni sud u Beogradu prije godinu i pol povukao je optužnicu i obustavio potjeru.

Nada i sreća

- Tek kada se nađete pred bolesti, vidite što znače ruke liječnika od čije vam spretnosti i znanja ovisi život. Za dr. Jadrijevića mogu slobodno reći ne samo da je vrhunski liječnik nego i najčovjek koji je mojoj obitelji vratio nadu i sreću - govori Karić koji će u pratnji snahe i ostalih članova obitelji sljedećih mjeseci zbog redovnih kontrola dolaziti u Zagreb.

- Odluka naše obitelji da izaberemo Zagreb za mjesto liječenja moje snahe svakako je bila jedna od najboljih koju sam, zajedno s braćom, donio u životu - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:36