Kadrovske promjene

Slovenski kralj TV prodaje ulazi u Nadzorni odbor naše brzorastuće kompanije

Mršić kaže da će ostati angažiran na nekim projektima, a odlazak iz NO-a objašnjava time što je njegov set poslova završen
Sandi Češko
 Dragan Matic / CROPIX

Objavivši revidirane poslovne rezultate, prema kojima im je u prošloj godini prihod rastao za čak 51 posto, M+Grupa izašla je u utorak i s vijestima o kadrovskim promjenama, u Upravi i Nadzornom odboru, za koje nije ponudila detaljnija objašnjenja.

U 2019. godini je prihod Meritus ulaganja (dio M+Grupe) narastao, kao posljedica akvizicija i organskog rasta, na 327 milijuna kuna, a EBITDA je 44,6 milijuna kuna. Upravu te brzorastuće kompanije koja je lani izašla na Zagrebačku burzu, preuzeo je Darko Horvat, dosad član Uprave.

Dokapitalizacija

U lipnju se očekuje da će u Nadzorni odbor ući poznati slovenski poduzetnik Sandi Češko (osnivač Studio Moderne, tvrtke za televizijsku i internetsku prodaju), koji bi trebao zamijeniti Zvonimira Mršića. Iako smo zamolili službeni komentar vezan uz najavljeni angažman Češka, nismo ga dobili, a Mršić nam kaže kako je u pitanju čovjek s velikim međunarodnim iskustvom te kao nezavisni član NO-a može pomoći M+Grupi u daljoj internacionalizaciji biznisa i širenju na zapad.

Portoroz, 171111.
Sandi Cesko vecinski vlasnik tvrtke Studio Moderna, najbogatiji je Slovenac po listi casopisa Manager. Vrijednost njegove kompanije procjenjuje se na 204 milijuna eura.
Foto: Dragan Matic / CROPIX
Dragan Matic / CROPIX
Sandi Češko, vlasnik tvrtke Studio Moderna

Početkom ove godine je dijelom M+Grupe postao, kao dio transakcije s fondom Mid Europa Partners, turski kontaktni centar i pružatelj usluga upravljanja korisničkom podrškom CMC. Očekuje se, kaže nam Mršić, da će Skupština najavljena za kraj lipnja odobriti novu dokapitalizaciju kako bi se otvorila mogućnost za nastavak rasta. Sada se, naime, to poslovno carstvo s oko 7000 zaposlenika proteže od Slovenije do Turske, a predstavlja se kao najveća kompanija za usluge kontaktnog centra i outsourcinga poslovnih procesa u jugoistočnoj Europi i Maloj Aziji.

Zagreb, 080819.
Ivana Lucica 2a/22.
Potpisan je ugovor o uvrstenju dionica Meritus ulaganja na Zagrebacku burzu.
Na fotografiji: Zvonimir Mrsic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Zvonimir Mršić

Mršić kaže da će ostati angažiran na nekim projektima, a odlazak iz NO-a objašnjava time što je njegov set poslova završen. Kompanija je, naglašava, akvizicijama i organskim rastom u zadnjih godinu dana realizirala obećanja investitorima koja je planirala do 2023. godine, a on se sada baca na izradu “SDP-ove gospodarske politike za novo doba” jer smatra da je, i zbog krize koju je izazvao koronavirus, državi potreban zaokret.

Nagrada

Od 2019. su domaći mirovinci značajni dioničari Meritus ulaganja, osnovanog 2007. za teleprodaju, a većinski vlasnici su Stjepan Orešković i supruga. Kako su objavili u priopćenju, u sljedećoj fazi razvoja operativno se razdvaja poslovanje u investicijski holding Meritus ulaganja d.d. (M+Grupa) koji je na Zagrebačkoj burzi, te operativnu grupu Meritus upravljanje d.o.o. (M+Connect) gdje je suvlasnik fond Mid Europa Partners.

Zagreb, 080819.
Ivana Lucica 2a/22.
Potpisan je ugovor o uvrstenju dionica Meritus ulaganja na Zagrebacku burzu.
Na fotografiji: Manica i Stipe Oreskovic.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Stjepan Orešković i supruga

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 23:35